36389

A Google újabb nagyszerű Chrome Experimenttel örvendeztet minket: legózni lehet a böngészőben! Figyelem: a kiegészítő elindítása nem lesz jó hatással a mai munkahelyi teljesítményre! Legózni mindenki imád, legyen éppen 5 éves vagy 100, teljesen mindegy, ez az a játék, aminek máig elnézzük, ha az építőkockái óvatlanul beleállnak a talpunkba, egy-egy nagy építkezés után.

A Google Experiment csapata most a böngészőnkbe varázsolja a kockákat, így ugyan nem fogunk belelépni egyetlen darabba sem, viszont az élmény majdnem ugyanaz, ráadásul szinte bárhol elérhető, ahol van internet.

A LEGO: Build With Chrome alkalmazásban a felhasználók bizonyos számú elemet használva élhetik ki kreativitásukat, és építményeiket akár meg is oszthhatják másokkal, ha belépnek a felületre Google Plus profiljukkal. Ugyanakkor azt is meg lehet nézni, mit alkottak mások, szerte a világon. Az alkalmazásban emellett van egy a The LEGO Movie-hoz kapcsolódó Bulid Academy is, ahol különféle építési fortélyokat tanulhatnak meg a felhasználók.

Ha elsőre ismerős volt a koncepció, az nem véletlen, ugyanis a Google ausztrál fejlesztői 2012 nyarán már megalkották a felületet, amin mostanra sokat javítoittak, és így lett belőle egy nagyon szórakoztató app. Build With Chrome egyébként táblagépeken és okostelefonokon is elérhető, ha az operációs rendszerük képes megjeleníteni a felületet.

Forrás: SocialDaily Magyarország

2014. január 29. 15:57 | Digitális írástudás