38964

Látványos az, ahogyan a kisvárdai polgárok 2010 után mindent megtettek annak érdekében, hogy a település helymegtartó képességét, élhetőségét érdemben javítsák – mondta Lázár János Kisvárdán, a Városházában kialakított kormányablak átadási ünnepségén. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár hozzátette: a következő időszakban a képviselőtestületeknek az lesz a nagy feladata és felelőssége, hogy jó életminőségeket biztosító közösségeket szervezzenek.

A politikus hangsúlyozta: a magyar kormány az elmúlt négy esztendőben nemcsak Budapest fejlődését tartotta fontosnak, hanem az ország legtávolabbi vidékein is megpróbált minden segítséget megadni azoknak a közösségeknek, akik maguk is akartak a saját sorsukon változtatni.

Lázár János Kisvárdát térségi ellátó központként jellemezte, a helyi közszolgáltatások szerinte nem csupán a település lakosságát érintik, hanem mintegy 60 ezer ember megélhetésén könnyítenek. Az államtitkár szerint Kisvárdán jövője van a helyi kórháznak, soron következhet a helyi oktatási intézmények és a szakképzés javítása is, és a többi közszolgáltatás javulása révén is fontos szerepet kap a térségben a város.

A „Kisvárda funkcióbővítő integrált település fejlesztése” elnevezésű városfejlesztési projekt lezáró átadási ünnepségén Lázár János elmondta: egy ilyen munka esetében a városvezetőnek a legfontosabb feladata a közösség építése.

Az államtitkár egyúttal bejelentette: örömmel áll a kormány azon feladat elé, hogy mérlegelje és támogassa Kisvárda fejlesztési tervét a város fürdőjének vonatkozásában, ugyanakkor hangsúlyozta a kölcsönös bizalom fontosságát is, és nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a kormány támogathatta egy közösség önmagára találását.

Lázár János beszédet mondott a Felső-Szabolcsi Kórház Hotel épület 5 darab felvonójának ünnepélyes átadásán. Elmondta: a kórház működése pedig példaértékű az egész ország számára.

Forrás: kormany.hu

2014. február 20. 11:47 | eÜgyintézés