37320

A Sumry nevű új önéletrajz-generáló szolgáltatás a hagyományos felsorolásos szerkezet helyett a Facebook timeline logikáját követi, a végeredményt pedig online profilként vagy PDF fájlként is elmenthetjük. Nagyon megoszlanak a vélemények arról, hogy mennyire szerencsés önéletrajzsablonokat használni.

Akadnak olyan HR-esek, akik kimondottan szeretik az Europass CV-ket, hiszen rögtön tudják, mit hol találnak meg, mások viszont borzasztóan személytelennek tartják, és anélkül dobják félre őket, hogy tüzetesebben átnézték volna. A mostanában divatos egyedi, koncepciózus önéletrajzok sem feltétlenül működnek minden munkakörnél – nehéz elképzelni, hogy Robby Leonardi designer interaktív önéletrajza meggyőzne egy olyan fejvadászt, aki valamilyen pénzügyi pozícióra keres munkaerőt.

A Sumry nevű új szolgáltatás olyan logikus felépítésű, letisztult önéletrajzot generál a számunkra, ami megállja a helyét bármilyen pozícióra jelentkezve, hiszen se nem sablonos, se nem terjengős vagy átláthatatlanul csilivili. Az így kapott CV szakít a megszokott felsorolásos szerkezettel, és inkább a Facebook timeline logikáját követi, vagy ahogy a készítők mondják, “egy történetet mesél el” életünk fontosabb állomásainak említésével. A megjelenést tekintve nem sok beállítási lehetőségünk van, az önéletrajzot igazából a tartalom teszi egyedivé. A Sumry profilunk hat különböző fejezetre oszlik: a személyes történetünk, a hobbijaink, a kompetenciáink, a személyiségjegyeink, az elérhetőségünk és a közösségimédia-jelenlétünk linkjei. A kész önéletrajzot lementhetjük PDF formátumban, de ami még ennél is jobb, hogy online profilként is megtekinthető, aminek a linkjét ott osztjuk meg, ahol csak szeretnénk.

A készítők nem titkolt szándéka, hogy azt szeretnék elérni, hogy a Sumry váljon az új standarddé. “Régen mindenki papírra írta az önéletrajzát, mára pedig a Sumry lett az új papír.” – mondta szerénytelenül Nate Hanson társalapító a Mashable-nek.

A Sumry használata havi 10 dollárunkba kerül, egészen addig, amíg munkát nem kapunk, ezt követően dönthetünk arról, hogy töröljük a profilunkat, vagy havi 2 dollárért tovább tárolják azt. Az első hét nap teljesen ingyenes, úgyhogy ha megelégszünk a PDF-fájllal, még csak fizetnünk sem kell érte.

Forrás és illusztráció: The Next Web & Mashable & SocialDaily Magyarország

 

 

2014. február 6. 13:47 | eMunka