37733

Sikeresen indult a Videótanár.hu projekt, amelyben az általános iskola 5-8. osztályos tananyagait lehet megnézni ingyenesen. Eddig több mint 200 videó érkezett be a 12 fő tantárgyhoz, így több mint kétmillió forint lett kifizetve a videót beküldőknek. December 1-jén indult el az a kezdeményezés, amely arra hivatott, hogy a Nemzeti Alap Tantervre épülve online formában ingyenesen elérhetővé tegye a felső tagozatos iskolások számára a tananyagokat.

A videók már most is megtalálhatóak a www.videotanar.indavideo.hu és www.videotanar.hu oldalon, de továbbra is várják az újabb műveket. A lektorálásra fókuszáló tanárblog.hu folyamatosan ellenőrzi a beküldött videókat, hogy azok megfeleljenek a tantervi követelményeknek.

„Egyszerre három pályázattal indultunk (www.videotanar.hu/verseny) , de közben még egy negyedik lehetőséget is adtunk a videót készítőknek” – mondta Csetényi Csaba, a Videótanár.hu alapítója. Hozzátette, hogy a videó készítés az első, ahol a tananyagokhoz elsőként beküldött videókért 15.000 Ft, a második, harmadik, negyedik beküldött videókért 5.000-5.000 Ft-ot adnak. Időközben, kampány jelleggel a „Küldj be 3 videót és egy GoPro kamerát kapsz érte!” is meghirdették. A videó beküldés mellett másik 2 pályázat van, egyik a „Ki a legjobb tanár” szimpátiaszavazás, melyben az egyes videókat kell értékelni. „A harmadik pályázat pedig idehaza különleges vonzerővel bír, mivel 500.000 Ft-ot adunk annak a diák csapatnak, akik elkészítik, hogyan látják az oktatást a mai fiatalok. Itt célunk, hogy ezt a videót később a Videótanár.hu kampányvideójának használjuk. A díjazás magas, és bízunk benne, minél többen vállalkoznak rá, hogy bemutathassák filmjeiket” – hangsúlyozta a szakember.

A videókat bárki megnézheti a kezdeményezés facebook (www.facebook.com/videotanar) oldalán, a www.videotanar.blog.hu oldalon pedig napi híreket olvashatnak a projektről és az oktatásról.

Forrás: ITBonline.hu

2014. február 8. 16:12 | Pályázatok