39597

A járműveket teljes körű kapcsolattal rendelkező irodává és tárgyalóteremmé alakítja egy új fejlesztés. Az autózás nem lesz többé holtidő az otthon és a munkahely között, hiszen az üzletemberek vezetés helyett a munkájukkal foglalkozhatnak. A munkaterek globális szolgáltatójaként ismert Regus a Rinspeed autóipari vállalattal együttműködve dolgozik egy új önvezető koncepcióautó, az XchangE fejlesztésén, amelyet márciusban mutatnak be a Genfi Autószalonon.

A jármű terve támogatja a hatékony munkavégzés lehetőségét az irodán kívül – írja a cég közleménye.XchangE két első ülése hátrafordítható, így kialakítható egy négyszemélyes, mobil munkavégzésre és megbeszélésekre alkalmas tér. Az autó fejlett technológiai rendszere lehetővé teszi az utasok számára, hogy utazás közben is kapcsolatban maradjanak cégükkel, így például a dugóban ülve a hátsó ülésről tartsák meg prezentációjukat. A mobil autó-iroda akár az araszoló forgalomban töltött időt is képes hasznos munkaidővé változtatni.

Az XchangE fejlesztésében való közreműködés egyike a szolgáltató számos újításának a rugalmas munkavégzés területén. Korábban bárki számára elérhető üzleti létesítményeket és munkatereket építettek autópályák és forgalmi csomópontok mentén többek között vasútállomásokon, autópálya-pihenőkben és próbaüzemként a berlini Shell benzinkutakon is.

– A Regus már régóta dolgozik azon, hogy megalkossa a jövő munkamódszerét, amelynek révén az eddig kihasználatlan idő is értékes munkaidővé válhat. Az üzletemberek egy része már most is dolgozik útközben, ezt nemsokára pedig már autóban ülve is megtehetik. Egy tanácsadó vagy területi képviselő produktív munkával töltött ideje akár napi 7-8 órára is nőhet a vezető nélküli jármű, valamint a Regus út menti munkatereinek és belvárosi üzleti központjainak használatával – mondta Andre Sharpe, a Regus globális termék- és üzletfejlesztési igazgatója.

Forrás, fotó: hrportal.hu

2014. február 27. 11:44 | eMunka