44064

Idén 14 magyar cég mutatkozik be Hannoverben a ma megnyílt információtechnológiai kiállításon a HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) segítségével. A CeBIT a világ egyik legnagyobb nemzetközi informatikai szakvására – Európában a legnagyobb -, amelyen tavaly több mint 4 ezer kiállító és 285 ezer szakmai látogató vett részt a világ 120 országából.

A HITA egy 74 négyzetméteres standon ad lehetőséget 14 hazai cégnek a nemzetközi bemutatkozásra. A rendezvényen olyan magyar cégek mutatkoznak be, mint a Comfort-Solution Kft, a Dolphio Consulting Kft, a HUMANsoft Kft, az Inepex Kft, az Inventure Autóelektronikai Kutató és Fejlesztő Kft, a JobCTRL Kft, a KÜRT Zrt, a Loxon Solutions Zrt, a MOHAnet Mobilsystems Zrt, a Netlife Consulting, az ORION, a Precognox Kft, a Számlaközpont Zrt, és az Xdroid Kft.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal által szervezett komplex program egyedülálló lehetőséget nyújt a hazai vállalkozásoknak: a kiállítás ideje alatt valósul meg a “Future Match” üzletember találkozó is, a világ legnagyobb vállalkozásfejlesztési hálózata, az Enterprise Europe Network hálózat szervezésében. Az esemény alkalmat nyújt az ICT területen tevékenykedő vállalkozásoknak új üzleti lehetőségek, partnerek vagy K+F kapcsolatok felkutatásában, kiépítésében.

Tavaly óta a „Future Match” új lehetőséggel bővült: a „nem-IT” szektorból érkező beszerzők ingyenesen vehetnek részt az eseményen, így sok, az autóiparból és az elektronikai iparágból érkező cég is látogatja a rendezvényt, új, potenciális partnerek felkutatására.

Forrás: hirado.hu

2014. március 14. 06:44 | eGazdaság, Haladó