41393

Március 9-ig lehet regisztrálni az immáron negyedik alkalommal megrendezett, Magyarország egyetlen 24 órás rendszergazdai csapatversenyére, az INFOmaratonra. A megmérettetés a leendő fiatal IT szakembereknek szól, akik kellőképpen jártasak az informatikában, nem riadnak vissza a kihívásoktól, valamint kitartóan tudnak csapatban dolgozni.

A verseny szervezői március 9-ig várják olyan 3 fős iskolai csoportok nevezését, melyeknek tagjai elmúltak már 17 évesek, de nem töltötték még be a 22-t, valamint jól ismerik a hálózatokat, a számítási felhő alapjait, a Windows és Linux rendszereket.

A 24 órás verseny kiemelt iparági támogatottsággal jött létre, olyan nagy márkák sorakoznak fel az INFOmaraton név mögött, mint a Cisco, a Dell, a Fujitsu, a HP, az Intel, a Microsoft vagy éppen a Samsung. Az összesen 30 támogatónak köszönhetően a versenyen való részvétel – csakúgy, mint az elmúlt években – ingyenes. A versenyző csapatoknak először március 13-án, egy online elődöntőben kell helyt állniuk, ezt követően pedig a legjobb 20 csapat április 25-26-án mérheti össze tudását, és küzdhet meg a „Magyarország legjobb IT bajnok csapata” címért.„Az idei verseny lesz talán az eddigi legnehezebb, de megéri küzdeni. Az elődöntőből a döntőbe kerülő legjobb 20 csapat számára egy 2 x 1 napos szakmai konzultációt is tartunk Budapesten. Ezeken a szakmai napokon a különböző területekről érkező szakértőktől hangzanak el értékes szakmai információk a felhő technológiával, az IT biztonsággal, valamint a döntő feladataival, annak infrastruktúrájával kapcsolatban” – nyilatkozták a verseny szervezői.

Az értékes díjnyereményeken túl a fődíj is kecsegtető, hiszen a bajnokcsapat tagjainak idén lehetősége lesz részt venni a Las Vegasban tartandó HP Discover szakmai rendezvényen. Ezenkívül persze a döntőig azért is érdemes eljutni, mert a verseny egyes támogatói a legjobbakból választhatják ki leendő munkatársaikat.

Forrás: itcafe.hu

2014. március 7. 08:00 | eMunka, Pályázatok