64061

Újabb 173 képzés indul a Tudásod a jövőd! elnevezésű projektben. A 204 millió forintos program több mint 2600 ember képzésekbe való bekapcsolódását teszi lehetővé 89 településen – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH). A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium háttérintézményének tájékoztatása szerint a május 20-31. közötti időszakra a képző intézmények 2576 képzés indítására vonatkozó ajánlatot nyújtottak be, csaknem 2,7 milliárd forint értékben.

Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett projekt célja, hogy a kistelepülésen lakók – köztük az idősebbek és az alacsony iskolai végzettségűek – minél nagyobb számban kapcsolódhassanak be a tanulásba. Közölték, a projektben felhasználható források elosztását a régiók fejlettségi szintje határozza meg. Hozzátették, miután a közép-magyarországi régió az Európai Unió meghatározása szerint fejlettebb térségnek számít, a felhasználható forrás kisebb, mint a többiben.

Az eddigi képzésekre több mint 122 ezren jelentkeztek, közülük 56 ezren élnek hátrányos helyzetű kistérségekben, és a 45 év felettiek száma meghaladja a 46 ezret. Az összes regisztrált száma több mint 335 ezer – fűzték hozzá.

A KIH emlékeztetett arra, hogy a kormány ezzel a programmal “soha nem látott lehetőséget” biztosít a képzésekben résztvevőknek arra, hogy informatikai tudást szerezzenek, vagy idegen nyelvet tanuljanak.

A Tudásod a jövőd! projekt honlapján egyebek mellett az olvasható, hogy a program alapvető célja a felnőtt lakosság gazdasági versenyképességének növelése, valamint munkaerő-piaci, elhelyezkedési esélyeinek növelése. A projekttel az Európai Unió országaiban meghirdetett élethosszig tartó tanulás igényének kialakításáról szóló programhoz csatlakozunk – írták.

Forrás: Infotér

2014. május 14. 09:58 | Digitális írástudás, Pályázatok