63124

Lezárult a NIIF Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet eMagyarország Centruma által szervezett regionális workshop sorozat. Országos szinten, 10 helyszínen közel 200 eTanácsadó vehetett részt a rendezvényeken. Az eseménysorozat támogatója a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium volt.

2014 februárjában indult útjára az a regionális workshop sorozat, amely az alábbi városokat érintette:

·         Gyula

·         Máriapócs

·         Tatabánya

.         Dombóvár

·         Balatonberény

·         Salgótarján

·         Miskolc

·         Budapest

·         Hódmezővásárhely

·         Szolnok

A cél, hogy segítsük az eTanácsadókat az eMagyarország Pontok szolgáltatásai és a digitális írástudás népszerűsítésében. Az 1600 tagot számláló eMagyarország hálózat ereje az összefogásban és a lakosság segítésében rejlik. Ezért a központ számára nagyon fontos, hogy az eTanácsadók érezzék a központi támogatást és a munkájuk innovatív jellegét.

A workshopon bemutattuk a különféle kommunikációs lehetőségeket, amelyet az eTanácsadók a munkájuk során hatékonyan tudnak alkalmazni. A workshop témái között helyet kaptak a különféle célcsoportok (pl. pályakezdő fiatalok, munkanélküliek, helyi vállalkozások vezetői, vagy idősek) bevonására alkalmazható technikák és gyakorlati tanácsok is.

A 10 állomás közül Salgótarjánban nemcsak a kommunikációs lehetőségek tárházával ismerkedhettek meg a résztvevők, de az európai szinten egyedülálló Digitális Közösség Program folytatásáról is hallhattak.

A workshopokat Soltész Anikó (jogász, közgazdász-szociológus, tanár) és Szani Ferenc (e-learning, gemifikációs és felnőttképzési szakértő) tették színessé és izgalmassá a résztvevők számára.

A workshop sorozatról, eTanácsadóink mondták:

„Sok új ötletet, iránymutatást kaptam mind a munkával kapcsolatban, mind a saját életemre vonatkozóan.”

„A gyakorlatok során inspirációkat kaptam a további munkámhoz.”

„A workshop során a különféle területű, infrastruktúrájú, fenntartású eMoP-ok egymás tanácsait fel tudták használni. Új fajtájú ismeretátadás, mely eddig nem volt megszokott az eTanácsadó találkozókon. Örülök, hogy részese lehettem.”

A jövőben tervezzük az eTanácsadó képzések folytatását is, ezért érdemes figyelemmel kísérni honlapunkat és Facebook oldalunkat!

Forrás: eMagyarország Centrum

2014. május 9. 09:36 | Digitális írástudás, Kezdő