hand holding mobile phone with mobile boarding pass

A Volánbusz Zrt. fejlesztésének köszönhetően a belföldi járatokon már mobil készüléken is felmutatható a menetjegy. Az elektronikus menetjegyeket bármikor ellenőrizhetik az utazás időtartama alatt, a nyomtatott jegyekhez hasonlóan.

A Volánbusz Zrt. fejlesztette a belföldi és a nemzetközi internetes menetjegy-értékesítési felületeit, a korszerűsítésnek köszönhetően a belföldi járatokon már mobil készüléken is felmutatható a menetjegy – közölte a cég hétfőn az MTI-vel. A vállalat közleményében felhívja a figyelmet, hogy az elektronikus menetjegyeket bármikor ellenőrizhetik az utazás időtartama alatt, a nyomtatott jegyekhez hasonlóan.

A fejlesztés eredménye az is, hogy a vásárlónak nem szükséges a menetrendeket böngésznie, mivel az induló és érkező települések megadását követően az online jegyvásárlási rendszer csak azokat a megállóhelyeket kínálja fel választásra, amelyek között van elérhető járat.

Bevezették az elektronikus számlázást is. Így a vevő e-mail címére automatikusan megkapja a teljes árú menetjegyekről szóló elektronikus számlát, amellyel a Volánbusz tehermentesíteni tudja belföldi pénztárait, egyúttal időt spórolva az utasoknak is. Az új belföldi online értékesítési felület teljes mértékben elérhető már angol nyelven is – jegyzik meg a közleményben.

A Volánbusz Zrt. arra számít, hogy a fejlesztés eredményeként sokkal kevesebb vásárlási kísérlet hiúsul meg, és bővül az online elővétel.

Forrás: hvg

2014. június 19. 11:00 | Egyéb