businessman using smart phone in office

Az Allen & Overy kínál elsőként a munkavállalók és a munkáltatók számára önállóan használható, ingyenes munkajogi mobil applikációs megoldást MunkaÜGYES! néven.

A nemzetközi hátterű Allen & Overy budapesti jogi irodája által a magyar jogi piac igényeire kifejlesztett MunkaÜGYES! nevű alkalmazás a munkaügy területén előforduló gyakori problémákra ad magyarázatot, bemutatja a munkaszerződések fontosabb elemeit, valamint hasznos tippeket ad a munkaadói és a munkavállalói oldal számára. Az alkalmazás számottevő jogi ismeretek nélkül is lehetővé teszi a felhasználók számára a munkaszerződések önálló ellenőrzését, így használatával csak a bonyolultabb esetekhez lesz szükség jogi segítség igénybe vételére.

Az alkalmazás segítségével a felhasználók bármikor hozzáférhetnek a munkaszerződések alapvető rendelkezéseihez, így bárhol élvezhetik az ingyenes jogi szakértői segítséget. A MunkaÜGYES! applikáció Magyarországon az első ilyen jellegű szolgáltatás, amely terveik szerint rugalmasan fogja követni a munkaügyi jogszabályok változásait.

Az alkalmazás számos olyan jogi kérdésre ad választ, amelyek napi szinten foglalkoztatják a munkáltatókat és a munkavállalókat egyaránt. Például a MunkaÜGYES! segít eligazodni, hogy van-e joga a munkáltatónak ellenőrizni a dolgozók e-mailjait és internethasználatát, továbbá, hogy mire kell különösen ügyelnie mindkét félnek felmondás esetén.

Az új applikáció az iTunes App Store-ból, valamint a Google Play Áruházból ingyenesen letölthető.

Forrás: hirado.hu

2014. június 27. 14:00 | eMunka