man and woman working with virtual touch screens

Virtuális tervezőlaboratóriumot adtak át a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gép- és Terméktervezés Tanszékén, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. több mint 10 millió forintos támogatásával – tájékoztatta a vállalat az MTI-t csütörtökön.

A közlemény szerint a laborban egyszerre 12 diák ismerkedhet a legújabb technológiákkal, a modern mérnöki tervezés különleges területeivel.

Az új egységben nagy szerepet kap a 3D-s szkennelés és tervezés, valamint a virtuális és kiterjesztett valóság eszközök alkalmazása. A tanulók és kutatók számára nagy segítséget jelentenek a 3D-s full HD minőségű képernyők, amelyekhez a magyar fejlesztésű Leonar3Do eszközök csatlakoznak.

A tájékoztatás szerint a labor egyedülálló lehetőség a fejlesztésben, mert szervesen kapcsolódik a 3D-s nyomtatási technológiákhoz, amely az egyik fejlődési irány a járműgyártáshoz kapcsolódó tervezésben.

A Knorr-Bremse a vasúti és közúti járművek fékrendszereinek vezető gyártója, több mint 100 éve foglalkozik a legkorszerűbb fékrendszerek fejlesztésével, gyártásával, üzemeltetésével és szervizelésével.

A Knorr-Bremse idén februárban stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormánnyal.

Forrás: hirado.hu

2014. június 11. 13:00 | Még több informatika