ujabb-kormanyzati

Megújult a Konzuli Szolgálat tevékenységi körébe tartozó ügyek elektronikus kezelését szolgáló informatikai rendszer.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ma jelentette be, hogy az Elektronikus Közigazgatási Operatív Program „Ágazati pályázat a közigazgatási szolgáltatások belső folyamatainak megújítására” konstrukció keretén belül, a „Konzuli Információs Rendszer működési hátterének megerősítése” című pályázatával elnyert 35 millió forintos támogatásból tovább fejlesztette a Konzuli Információs Rendszer működését és felügyeletét támogató szolgáltatásokat, illetve lecserélte az ügyintézési végpontokon használt alkalmazás alapjául szolgáló több mint tízéves technológiát.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a Konzuli Szolgálaton keresztül hajtja végre a konzuli tevékenységekkel kapcsolatos feladatait. A Konzuli Szolgálat tevékenységi körében jelentkező ügyek elektronikus kezelését a Konzuli Információs Rendszer, mint integrált informatikai rendszer teszi lehetővé.

Az elnyert támogatásból kifejlesztett új szolgáltatással és alkalmazással a Konzuli Információs Rendszer mindennapos saját és rendszerkörnyezettel kapcsolatos menedzsment funkciói egységes felületen érhetők el. A rendszer verziófrissítése automatikussá vált. A konzuli ügyek intézése során keletkező eljárási és adatkommunikációs eseményekkel kapcsolatos információk az új szolgáltatás révén egy pontból, adott ügyhöz kötötten kigyűjtve és rendszerezve elérhetők. A végponti alkalmazás kódmigrációja révén a rendszer alkalmassá vált arra, hogy középtávon ismét olyan fejlesztői környezetben készülhessenek a jogszabályi kötelezettségből és egyéb igényeken alapuló további szolgáltatásbővítések, amelyek technológiai és felhasználói szempontból megfelelnek a mai, továbbá a közeljövő működtetési környezete által támasztott követelményeknek.

Forrás: IT Cafe

2014. július 9. 08:00 | eÜgyintézés, Haladó