Free wifi glossy blue reflected square button

Egyre többen, átlagosan naponta kétezren veszik igénybe a MÁV állomási wifi szolgáltatását, akár 6-7 Gbyte adatforgalmat is lebonyolítanak 24 óra alatt a felhasználók. Jelenleg hat állomáson lehet ingyenesen internetezni, de még idén újabb két városban, Szegeden és Miskolcon is lehetőség nyílik erre.

A cég közleménye szerint már a Szegedi Ifjúsági Napok kezdetére, azaz augusztus 27-re befejezik a szakemberek az állomási wifi kiépítését a szegedi vasútállomáson. Így a vonattal utazók számára a rendezvény idején is elérhető lesz az ingyenes szolgáltatás. Miskolcon decemberre készülhet el a működéshez szükséges hálózat kiépítése, Pécsen pedig a jövő évben, az új állomási főépület átadását követően lesz elérhető a wifi. Jelenleg Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron lehet díjmentesen netezni, ezen kívül Zamárdiban, Keszthelyen és Debrecenben wifizhetnek az utasok az állomáson.

wifiA statisztikák szerint népszerű a felhasználók körében a menetrendi információkat tartalmazó elvira.mav-start.hu oldal, a leggyakrabban azonban a közösségi oldalakat és alkalmazásokat (facebook, instagram, viber) nyitják meg az utasok. Sűrűn látogatottak a hírportálok és az aukciós oldalak is. Több mint fele a látogatóknak Android rendszerrel csatlakozik a hálózathoz.

Idén áprilisban indította el ingyenes állomási wifi internet szolgáltatását a MÁV, akkor öt helyen lehetett díjmentesen böngészni a világhálón. Zamárdiban a Balaton Sound fesztiválra készült el a hálózat kiépítése július közepén. Fejlesztések nem csak új állomások bekapcsolásával történnek, hiszen a szükséges építészeti engedélyezést követően, még a nyár folyamán bővítik további négy csatlakozási pont kiépítésével a lefedettséget a Keleti pályaudvaron. Az állomási wifi kiépítésével párhuzamosan egyre több vasúti kocsiban is biztosít ingyenes internet-elérést a vasúttársaság. Már több mint 700 kocsit szerelt fel a MÁV-START wifi routerrel, komfortosabbá téve így az elővárosi és távolsági közlekedést.

Forrás: SG.hu

2014. augusztus 26. 13:00 | eBefogadás