elmegyarazna

Ha ismerősünknek, rokonunknak vagy mondjuk egy munkatársunknak akarunk valamit elmagyarázni, a legjobb sokszor mindig az, ha rajzolunk és beszélünk egyszerre. Ha viszont nem vagyunk egy helyen, remekül jön ez az ingyenes androidos alkalmazás.

Ha valami bonyolult, vagy annak tűnő teendőt kell elmagyaráznunk, mindig az a vége, hogy előkerül egy papír és azon rajzolunk, közben pedig mondjuk az instrukciókat. Ha mindkét fél egy helyen van, tényleg ez a legjobb megoldás, de mi van akkor ha erre egymástól távol lenne szükség? Akkor jön jól az Androidra ingyen letölthető Clarisketch alkalmazás, amelyre nincsenek jobb jelzők: egyszerű és nagyszerű.

Az app elindítása után vagy egy üres fehér oldalon kezdhetünk el rajzolni, vagy kiválasztunk egy fotót vagy screenshotot és azt egészítjük ki. Amint elindítjuk a rajzolást, indul a hangfelvétel is, tehát rajzolás közben úgy magyarázhatunk, mintha szemtől szemben tennénk. Ki lehet választani, hogy ujjunkkal milyen színnel és milyen vastagon fogjunk a képernyőn, és természetesen radírozni is lehet, ha pedig kész vagyunk a magyarázó ábrával vagy rajzos kiegészítéssel, leállthatjuk a hangfelvételt. Ezután a hangos rajzvideó könnyedén elküldhető e-mailben, vagy megosztható a népszerű közösségi oldalakon.

A szolgáltatás honlapján ihletet lehet meríteni, hogy milyen szituációkban és hogyan érdemes használni.

Forrás: HVG

Fotó: SPINCODERS

2014. szeptember 1. 13:00 | Még több informatika