film strip

Nem kell feltétlenül a Photoshophoz fordulnunk képszerkesztési ügyekben. Van ugyanis ingyenes alternatíva, és nem is akármilyen.

Ha valaki próbálta már az Autodesk népszerű Pixlr programját a böngészőjében, vagy a mobil változatot, a Pixlr Expresst okostelefonján, az igazat adhat abban, hogy egy valóban nagy tudású, emellett kezes képszerkesztőről van szó.

A programnak most az asztali változata is megjelent, Windowsra és Macre. Akárcsak a Pixlr web-, illetve mobil változatában, az asztali kiadásban is megtalálhatók a képrészlet kivágására, a kép átméretezésére szolgáló eszközök, ezek mellett számos effekt és szűrő segít különös hangulatúvá varázsolni a fotókat.

Ha nyitunk egy ingyenes Autodesk-fiókot, akkor megnyílik számunkra az Essentials tools, ahol további eszközöket és effekteket érhetünk el. Aki pedig hajlandó havi 1,99 dollárt vagy évi 14,99 dollárt áldozni, az további funkciókkal gazdagíthatja az amúgy sem szegényes eszköztárat.

A Pixlr asztali változata letölthető az Autodesk oldaláról, illetve a maces változat akár a Mac App Store-ból is. Az Autodesk egy sor videóval is segíti a program zökkenőmentes használatát.

Forrás: HVG

2014. szeptember 1. 12:00 | Digitális írástudás