huszonhet-eve

Az elektronikus levelet 1987. szeptember 14-én egy pekingi számítógépes laboratórium juttatta el sikeresen egy német egyetemnek. Az üzenet a következőképp hangzott: “A nagy falon át a világ minden sarkába el tudunk érni”.

Huszonhét évvel ezelőtt küldték el az első e-mailt Kínából – számolt be az évfordulóról a Hszinhua hírügynökség vasárnap. Az eltelt alig három évtized hatalmas fejlődést hozott Kínában is az internethasználat terén: jelenleg 632 millió a netezők száma, ami a világ legnépesebb internetes közösségét jelenti.

A Kínai Internet Társaság vasárnapi nyílt levelében hangsúlyozta, hogy a netet a politika, a gazdaság, a kultúra, az egészségügy és az oktatás területén is széles körben használják, és az élet minden területére nagy hatást gyakorol.

Az évforduló alkalmából a társaság felelősségteljes internetezésre szólította fel a felhasználókat, és közös munkára hívta fel őket a net egészséges fejlődése érdekében.

A világ első e-mailjének sikeres “kézbesítése” Ray Tomlinson amerikai programozó nevéhez fűződik: a szakember 1971 októberében két egymás mellett lévő számítógépet használt az elektronikus levél küldéséhez és fogadásához.

Forrás: hirado.hu

2014. szeptember 15. 10:00 | Digitális írástudás