Piggybank Savings Money

Még 24 magyar kis- és középvállalkozás (kkv) jelentkezhet annak a webalkalmazásnak az ingyenes kipróbálására, amellyel felmérhetik, illetve optimalizálhatják energia- és nyersanyag-felhasználásukat.

Az Európai Bizottság az erre az évtizedre meghatározott energiastratégiájában célul tűzte ki a tagállamok energiahatékonyságának növelését. Ennek megvalósításában fontos szerep jut Közép-Európának, ahol jelentős számban vannak gyártás-intenzív, így sok energiát felhasználó vállalkozások.

Az Európai Unió számára kiemelten fontos annak elősegítése, hogy a régióban működő kkv-k optimalizálják nyersanyag- és energia-felhasználásukat. A 3EMT Tool webalkalmazás a CEEM-projekt keretében, az EU Central Europe Programjának társfinanszírozásával jött létre – mondta el Francesca Pozzar, a projekt olasz koordinátor-intézetének képviselője az online eszközt bemutató keddi budapesti sajtótájékoztatón.

A projektben öt ország vesz részt, Magyarország mellett Ausztria, Csehország, Olaszország és Szlovénia. Mindegyik országban 100-100 kkv, így összesen 500 vállalkozás tesztelheti ingyenesen a kifejlesztett webalkalmazást.

Eddig 66 magyar kkv kapcsolódott be, 10 felmérés folyamatban van, így 24 hazai vállalkozás még jelentkezhet a következő egy hónapban – hívta fel a figyelmet Szmolenszky Ágnes, a Bay Zoltán Nonprofit Kft., a projekt egyik magyarországi partnerének külkapcsolati igazgatója.

A résztvevő kkv-k a felmérés végén összegző értékelést kapnak, az alkalmazás segít a vállalkozás működésének hatékonyabbá tételében, így a költségek csökkentésében.

Forrás: PRIM hírek

2014. október 15. 11:25 | eGazdaság