Ulmon GmbH

Mobilnet híján pont egy olyan térképre van szükségünk külföldi utazásaink során, amilyet az Androidra és iPhone-ra is ingyen letölthető City Maps 2Go kínál.

Több mint 13 millió felhasználóval büszkélkedhet a City Maps 2 Go alkalmazás, nem is véletlenül. Hogy mobilnet híján ne kelljen külföldi utazásaink során wifi után vadásznunk és a Google Maps ne merítse akkumulátorunkat, érdemes az említett szolgáltatást használni, de ehhez előrelátónak kell lennünk. Az Androidra, iPhone-ra és iPadre ingyen beszerezhető alkalmazásban ki kell választanunk az uticélunkat, majd az adott város térképét letölteni (sima térkép beszerzése is lehetséges, illetve angol nyelvű cikkekkel és extra információkkal ellátott változat is).

Ezután már csak meg kell nyitni az offline használható térképet, amelynél engedélyezhetjüka  GPS-koordinátáinkhoz való hozzáférést, de ha ezt nem tesszük, akkor is hasznos az app, hiszen keresőjével bármit meg lehet találni, a jobb alsó sarokban egy ikonnal bármikor láthatjuk a tömegközlekedési vonalakat. Ha kikerestünk egy helyet, a kedvencek közé tehetjük, hogy később egyszerűen megtaláljuk. A hoteleket, éttermek, bárok, szórakozási lehetőségek, múzeumok, híres épületek, sportolási lehetőségek és egészségügyi intézmények között külön kategórián belül tudunk böngészni, hogy könnyebben rájuk találáljunk.

A szolgáltatás a világ legtöbb turistát vonzó városaira külön alkalmazásokat készített, listájukat itt nézheti át. Az ingyenes verzióval 5 város térképét lehet letölteni és használni, ha ennél többet szeretnénk kapni, akkor a korlátlanul használható Pro verzióért – amellyel természetesen a hirdetésektől is megszabadulunk – fizetnünk kell, Androidon 499 forintot, iPhone-on és iPad-en 2,99 dollárt.

Forrás: HVG

Fotó: Ulmon GmbH

2014. október 1. 11:53 | Haladó, Még több informatika