shutterstock_161437937

A NAV hivatalos weboldalához a megtévesztésig hasonló oldal jelent meg az interneten – figyelmeztetett az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Aki a hamis NAV-honlapot használja bajba kerülhet, mert az ott közzétett nyomtatványok és információk bizonytalan forrású hamisítványok, letöltésükkel akár kártékony kódok is bekerülhetnek a felhasználók rendszerébe. Egyetlen olyan weboldal sem hiteles, amelyben a “nav” mellett nem szerepel a “gov.hu” tartomány megnevezése – hívják fel a figyelmet.

Az üggyel kapcsolatban a NAV megteszi a szükséges jogi intézkedéseket – szögezte le közleményében az adóhatóság, de azt is hozzáfűzte, hogy az elnevezésével visszaélők által üzemeltetett bármely más weboldal információiért, azok felhasználásának következményeiért a NAV nem vállal felelősséget.

A NAV webcíme a kormányzati szervek által használt “gov.hu” tartományba esik, a NAV hivatalos honlapja a http://www.nav.gov.hu és a http://nav.gov.hu webcímeken található – hangsúlyozza a hivatal. A NAV hivatalos weblapján – a hamis weboldallal ellentétben – nem szerepelnek reklámbannerek – figyelmeztet a NAV.

Forrás: hirado.hu  

2015. január 28. 14:35 | Biztonságos internetezés