Writing a Message

Internetes adatbázisában a brit kormány elérhetővé teszi az elmúlt 150 év végrendeleteit, köztük olyan neves személyiségek végakaratát, mint Diana hercegnő vagy Winston Churchill néhai miniszterelnök.

Az adatbázisban 41 millió végrendelet lesz elolvasható 1858-tól napjainkig, egyszerű embereké éppúgy, mint a brit történelem közismert személyiségeié, mint például Charles Dickens író, vagy Alan Turing matematikus.

“Ez a figyelemre méltó projekt betekintést ad hétköznapi és olyan különleges emberek sorsába, akik az ország, sőt a világ életének alakításában nagy szerepet játszottak. Ez fantasztikus forrás nemcsak a családkutatók, hanem mindenki számára, akik érdeklődnek a történelem, a híres emberek iránt” – hangoztatta Shailesh Vara igazságügyi államtitkár.

A 41 millió végakarat között vannak az első és a második világháborúban szolgált brit katonák végrendeletei is. A program nemcsak a végrendeletek online olvasását teszi lehetővé, hanem tíz munkanapon belül másolatot is kaphat egy adott dokumentumból tíz font ellenében az érdeklődő.

Forrás:PRIM hírek

2015. január 13. 09:35 | eKultúra