Selfie-2_tech.hu

Seoul-ban (Szöul) kicsit másként vélekednek a selfie stickek (botok) használatáról és elég komoly büntetéseket osztanak. A Japánban szabadalmaztatott “selfie stick” (szelfi bot) nagy népszerűségnek örvend. A találmány lényege, hogy telefonunkat jóval messzebb tudjuk magunktól eltolni, hogy csoportkép készítése esetén mindenki benne legyen a képben – írja a france24.com.

Gyakorlatilag a kezünket hosszabbítja meg, Bluetoothon keresztül vezérelhetjük a telefont és adhatjuk meg, hogy mikor lője el a képet. A stick szinte bármelyik piacon megvehető Dél-Koreában a nagyjából 1500 forintos ártól fölfelé.

Azonban nem kis hátulütői vannak a stickes megoldásnak, ha nem hitelesített eszközt szerzünk be, nagyon komoly büntetést szab ki az állam. A 27.000 dollártól minimum 3, vagy több éves börtön is járhat.

A büntetés drasztikusságát azzal magyarázzák, hogy a nem hitelesített eszközök olyan frekvencián működnek, amelyek zavarhatják a légi irányítást, vagy a rendőrségi rádió frekvenciákat, ezért ha Dél-Koreában jársz, erre figyelj oda, ha nem akarsz fizetni, ha nem akarod a hűvösön tölteni a vakációt.

Forrás: tech.hu
Fotó: tech.hu

2015. január 22. 13:39 | eKultúra