D_NOE20131107004-e1424355070492

Női vállalkozók, cégvezetők sikert sikerre halmoznak a startupvilágban. Gondolhatunk a 2013-as Pioneers Festivalt nyert Urskára vagy a SameBug csapatára, akik Magyarországon elsőként jutottak hozzá a bostoni MIT befektetéséhez. Nagyszerű példa a 2014-es Women Startup Competitiont nyert Teddy the Guardian és büszkék lehetünk Gulyás Sári sikeres Kickstarter-kampányára is.

Áprilisban Budapestre jönnek a közép-európai női startupok legjobbjai. A március 19-én kezdődő 4 napos mentoringnak a Google és a Design Terminal ad otthont, a 23-i Demo Day házigazdája a Prezi lesz. 

A rendezvény lehetőséget teremt az egyre növekvő startup- és befektetői közösségnek, hogy átfogó képet kapjon a legjobb női vállalkozói csapatokról és projektjeikről. A versenyt hagyományteremtő céllal indítják, hogy a nők – a gazdasági versenyképesség megteremtésének kulcsszereplőiként – tehetségüknek és vállalkozói kompetenciájuknak köszönhetően figyelmet kapjanak, ezzel is biztatva más, hasonló vállalkozásokat a globális piacok meghódításában.

A versenyre február 23-áig lehet jelentkezni. A részvétel egyetlen feltétele, hogy a startupok zömében hölgyekből álljanak.

Forrás: hirado.hu
Fotó: MTI: Bruzák Noémi

2015. február 24. 12:49 | Nők és infokommunikáció