3d protected browser

Már néhányszor belengették, de most, március 23-ától csakugyan bekövetkezik a váltás: nem lehet többé illetlenségeket mutogatni a keresőóriás blogjain.

Mint ahogy a Google Blogger support oldalán megjelent, március 23-ától nem jelenhetnek meg meztelen képek és videók a keresőóriás szolgáltatta blogokon. Már nem elegendő tehát „felnőtt” jelzéssel ellátni az ilyen tartalmakat, a blogolóknak nagyjából egy hónapjuk maradt, hogy nyomtalanul eltüntessék az úgynevezett felnőtt tartalmakat.

Egyébként maradhatnak illetlenségek, ha a bloggoló „privátra” állítja át az oldalát: akkor csak ő maga, valamint az általa kifejezetten megjelölt személyek az oldalán továbbra is találkozhatnak meztelenséggel, de a nyilvános megjelenés lehetősége megszűnik.

Továbbra is lehetővé teszik a „jelentős közhasznú”, így a „művészi, oktatási, dokumentációs és tudományos” meztelenséget. Lehet tűnődni rajta, hogy ezen alapelvek mentén mondjuk Egon Schielének a Belvedere-ben kiállított művei vajon milyen sorsra jutnak majd…

A felnőtt tartalmak megosztói vélhetően tömegesen fognak menekülni a nagy riválishoz, a Tumblrre. A Tumblrt még 2013-ban vásárolta meg 1,1 milliárd dollárért a Yahoo, melynek vezérigazgatója, Marissa Meyer nyomatékosan megígérte, hogy nem fogják üldözni a pornográf tartalmakat.

Forrás: hirado.hu

2015. február 25. 10:00 | Biztonságos internetezés