ecdl_0

Február 10-én 16 kismama, köztük a 100. sikeres vizsgázó részére adta át Tóth József polgármester az elvégzett tanfolyamot tanúsító bizonyítványokat.

2011-ben döntött úgy az önkormányzat, hogy kismamák részére is meghirdeti az ECDL Start tanfolyamot. 2012-ben 29, 2013-ban 30, 2014-ben 25 bizonyítvány született. A 2014 őszén kezdődött 7. ECDL Start tanfolyam résztvevői közül 16-an kaptak bizonyítványt. Március 16-án kezdődik a 8. tanfolyam 15-17 kismama részvételével. 4 modulos ECDL Start bizonyítványt összesen százan szereztek.

A tanfolyam nem csak a tanulásról szólt: barátságok születtek, gyermekruhákat cseréltek, programokat ajánlottak egymásnak az anyukák. Ki számítógépen, ki személyesen továbbra is tartja a kapcsolatot a többiekkel. Ketten beiratkoztak a kismama angol nyelvtanfolyamra is.

Az ECDL programra az önkormányzat 10 év alatt 47 millió forintot költött. Jó hír a családoknak, hogy idén újabb gyermekorvosi rendelő újul meg, valamint bővítik az angol nyelvű óvodai képzést. Legfrissebb fejlesztésként pedig bevezették az online fizetési lehetőséget a Közszolgáltató Zrt.-nél.

További, igénybe vehető kerületi szolgáltatások családoknak:

2011 tavaszán indult az első kezdő angol nyelvtanfolyam gyermekfelügyeleti lehetőséggel. Eddig négy csoport járta végig a kezdő és a haladó tanfolyamot. A kerületben élő, felsőoktatási intézményben tanuló, szociálisan rászoruló hallgatók pályázat keretében hozzájárulást kaphatnak internetköltségeikhez.

A partnerkártyával Ingyenesen vehetik igénybe a Tücsöktanya játszóház szolgáltatásait a Gyermekházban, a Prevenciós Központ „Baba-mama jóga” foglalkozásait. Emellett ingyenesen használhatják a városrész több pontján biztosított vezeték nélküli internet-szolgáltatást is.
A kerületi állandó lakcímmel rendelkező szülők, akiknek a gyermeke a kerület várakozási övezet területén működő bölcsődébe, óvodába vagy általános iskolába jár, gyermekszállítási parkolási kedvezményt vehetnek igénybe 15.00 – 18.00 óra között fél óra időtartamban, amennyiben igényelték és kiváltották a “parkolótárcsát”.
2014-ben elkészült a Pöttyös és a Napraforgó Tagóvoda felújítása. 2015-2016-ban a Thurzó utcai Napsugár ovi 100 férőhely bővítésére, a Kassák Lajos utcai Meséskert Tagóvodában tető játszókert kialakítására lesz lehetőség. 2015-ben megújul a Gidófalvy játszótér, a RAM kertbe egyedi fajátékokat helyeznek ki.

Forrás: http://13.kerulet.ittlakunk.hu
Fotó: budapest13.hu

2015. február 13. 11:09 | eBefogadás