837583-386995078

Bár az online társkeresés egyre több ember életének válik természetes alkotóelemévé, még napjainkban is akadnak olyanok, akik elutasítóak az internetes ismerkedéssel szemben. Az ő számukra készült az alábbi infógrafika.

Hogy miért is éri meg az interneten ismerkedni? Íme a 6 legfőbb ok! 
 

Az ország legnagyobb társkereső oldalát használók körében végzett kutatás szerint az online társkeresés legfőbb előnye, hogy naponta sokkal több emberrel léphetünk kapcsolatba, mint a hagyományos ismerkedés során. A legtöbb társkereső leginkább az ismerkedési lehetőségeik beszűkülését említette meg okként, amikor arról kérdezték őket, miért választottak online platformot azért, hogy megtalálják párjukat.

További előnyként megemlítették a rugalmasságot, illetve a gyors ismerkedés lehetőségét is. Egy társkereső oldal éjjel-nappal az egyedülállók rendelkezésére áll, így kiváló fórum lehet azok számára, akik munkájukból, életvitelükből kifolyólag kevés időt tudnak hagyományos ismerkedésre szentelni.

Az, hogy ismerni lehet a másik fél érdeklődési körét, illetve hogy milyen kapcsolatot keres, szintén az online társkeresés egyik legnagyobb erősségeként jelent meg – hisz így sokkal kisebb a csalódás, a konfliktus és az elutasítás esélye – csakúgy, mint a fizikai távolságok megszűnése. Egy társkereső oldalon ugyanis elegendő a keresési paramétereket a saját elvárásaink alapján megadnunk ahhoz, hogy olyan egyedülállókat találjunk, akik számunkra a legmegfelelőbbek.

A személyes találkozás pedig majd úgyis eldönti, hogy életre szóló kapcsolatra vagy csak egy-két kávé mellett átbeszélgetett órára számíthatunk. Hogy ide eljussunk, jóval egyszerűbb online társkereső oldalra felmennünk, mint a hagyományos módon próbálva meg megtalálni az igazit.

Forrás: PRIM hírek
Fotó: PRIM hírek

 

2015. február 6. 12:34 | Digitális írástudás, eBefogadás