837865-608129519

Magyarországra is megérkezett a “Google Nonprofit Szervezeteknek” program, amely havonta több mint 2,5 millió forintnak megfelelő ingyenes hirdetési keretet nyújt, videók készítését biztosítja, valamint ingyenes irodai szoftvercsomagot kínál.

A “Google Nonprofit Szervezeteknek” programhoz a világ 12 országából csatlakozhatnak, Magyarországon a TechSoup nemzetközi szervezet helyi partnerével, a NIOK Alapítvánnyal együttműködésben, a CivilTech Program keretében érhető el. A “Google Nonprofit Szervezeteknek” segítségével a magyarországi nonprofit szervezetek olyan ingyenes eszközöket használhatnak, melyekkel nemcsak időt és pénzt spórolhatnak, hanem munkájukat átfogó módon tehetik eredményesebbé:

A Google Ad Grantsszel webhelyük reklámját helyezhetik el a Google hirdetési rendszerében, ahol akár havi 10 000 dollárnyi (több mint 2,5 millió forintos) hirdetési keretet használhatnak ingyenesen. A Google AdWords hirdetéseken keresztül könnyebben felhívhatják a figyelmet küldetésükre és kezdeményezéseikre, hogy minél több emberhez juttassák el üzenetüket.

A YouTube Nonprofit program segítségével egyszerűbben bemutatkozhatnak és közelebbről is megmutathatják, mivel foglalkoznak. A YouTube-on megnövelt feltöltési kapacitás áll a rendelkezésükre, csatornájukat jobban testreszabhatják, így sikeresebben mozgósíthatják a nézőket.

A Google Apps Nonprofit Szervezeteknek a cégeknek szóló Google Apps irodai szoftvercsomag ingyenes változata, amely egyebek mellett tartalmazza a Gmailt, a Google Dokumentumokat és a Google Naptárat. A nonprofit szervezetek így hatékonyabbá és kényelmesebbé tehetik a mindennapi munkát: dokumentumaikat az interneten, a felhőben tárolhatják, ezeken egyszerre, közösen dolgozhatnak.

Magyarországon a – most induló Google Nonprofit Szervezeteknek program előzményeként – 2013 december óta elérhető ingyenes Google Ad Grants hirdetési keret egyik sikeres felhasználója a WWF Magyarország. Ők arról számoltak be, hogy nemcsak a karácsonykor meghirdetett farkasvédelmi program, és a tavaszi SZJA 1% felajánlásával kapcsolatos kampány jutott el jóval több emberhez, de olyanokat is megszólíthattak az ingyenes hirdetéseknek köszönhetően, akikhez máshogy nem, vagy csak sokkal nehezebben jutottak volna el.

Azokban az országokban, ahol már elindult a Google Nonprofit Szervezeteknek program, számos nonprofit szervezet számolt be jelentős eredményekről. Az észak-amerikai Direct Relief nevű szervezet a világ katasztrófa sújtotta, és szegény vidékein nyújt orvosi segítséget, a “Google Nonprofit Szervezeteknek” program keretében a Google AdWords segítségével egy millió dollár adományt tudott gyűjteni. A Mental Health nevű mentális egészséggel foglalkozó szervezet honlapját pedig 25%-kal többen látogatták azután, hogy csatlakozott az ingyenes programhoz.

A Google a TechSoup Global szervezet és magyarországi partnere a NIOK Alapítvány segítségével indítja el a programot Magyarországon. A programhoz azok a Magyarországon bejegyzett nonprofit szervezetek csatlakozhatnak, akik az ezen a linken olvasható feltételeknek is megfelelnek. A Google az interneten élőben közvetített oktatásokat is szervez a közeljövőben. Ezekhez a Hangout on Airen közvetített tájékoztató előadásokhoz bárki csatlakozhat, így a szervezetek megtudhatják, hogy hozhatják ki a legtöbbet maguk számára a programból. Az előadások pontos időpontjai a Google Ground honlapjára kerülnek fel hamarosan.

Forrás: PRIM hírek
Fotó: PRIM hírek

2015. február 6. 08:41 | Digitális írástudás, eMunka, Vezető cikk