image (29)

Alighogy bejelentette a Facebook, hogy kiegészítő alkalmazásokkal lesz bővíthető a Messenger, az egyik magyar fejlesztésű plugin gyorsan a felhasználók egyik kedvence lett. A ClipDis lényege, hogy a Messengeren át küldött mondanivalónkat híres filmek részleteiként továbbítja.

A platformmá alakított Facebook Messengerhez első körben 40 bővítményt jelentett be Mark Zuckerberg. A fejlesztők számára az ilyen kiegészítő appok fejlesztése a jövőben nagy üzlet lehet – tekintve, hogy 600 millió Messenger-használóról beszélünk –, így várhatóan gyorsan bővül majd a lista, amelynek azonban már most is van itthonról nézve különösen érdekes résztvevője: a ClipDis Messenger egy nagyon jól sikerült, érdekes üzenetküldő.

Sajnos egyelőre csak angolul írt üzenetekkel működik, de a nyelvet beszélő olvasóink nyugodtan kipróbálhatják egymás között, remek szórakozás lesz. Az Androidra, iPhone-ra és iPadre is ingyen letölthető alkalmazással beírhatjuk az angol nyelvű üzenetet, majd ha leokéztuk, néhány másodpercet várnunk kell, és utána elindul a videó. Minden egyes szót híres filmek jeleneteiből kivágva mondanak el a színészek, és természetesen a film adott részletét is látjuk közben.

Ha nem tetszenek a választott jelentek, akkor a Reclip lehetőséget választva pár másodperc alatt új videót kapunk. Innentől két lehetőség van: letölthetjük a videót a mobilunkra, a Messenger ikont megnyomva pedig kiválaszthatjuk facebookos ismerőseink közül azt, akinek elküldenénk a videót, hozzá pedig kísérő szöveget – például az angol videóüzenet magyar jelentését – is írhatunk.

Forrás: HVG
Fotó: Spartacus Special

2015. március 30. 09:11 | eKultúra, Magyar sikerek