Crystal globe on laptop keyboard

A rendkívül komplex agrártámogatási rendszerünk vagy az élelmiszer-termelésben alapelvként működő nyomon követés sem lenne képes az információtechnológia általános alkalmazása nélkül működni, ezért összességében mind egyéni, mind közösségi szinten érdemes ezekbe a technológiákba fektetni — mondta Feldman Zsolt egy konferencián.

Az agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár kiemelte: folyamatosan bővül az elektronizálással érintett támogatási jogcímek köre, tehát komoly ösztönzőt jelentenek az informatikai eszközök mind erősebb használatára.

Feldman hangsúlyozta: az elektronizálás és az informatikai rendszerek alkalmazása tovább erősödik részben az európai uniós elvárások miatt, részben a gazdálkodók és a kormányzati működés könnyítése érdekében. A korszerű informatikai megoldások akadálytalan információáramlást tesznek lehetővé az élelmiszergazdaság valamennyi szereplője között.

Továbbá gyorsabb, átláthatóbb és könnyen feldolgozható adatokat biztosítanak a piaci folyamatokról és fejleményekről, a fogyasztó számára pedig az élelmiszeripari termékek összetevőiről, gyártási módjáról, származásáról, útjáról.

Forrás: minuszos.hu

2015. március 10. 14:28 | eGazdaság