image (23)

Hónapokig tartó tesztelés után elmondhatjuk: ezen a böngészőben és minden mobilon használható szótár alkalmazáson nem lehet kifogni, ugyanis minden szót ismer, kiejt és a nyelvtanulást még játékosan is segíti.

Rovatunk működéséhez alapvetően amerikai forrásokat használunk, így rengeteg angol nyelvű, technikai és tudományos témájú szöveggel találkozunk nap mint nap, és olykor belefutunk olyan szavakba is, amelyek egy-egy komolyabb szótárban sincsenek benne. Egy angoltanár ismerősünk erre a problémára ajánlotta a Dictionary szolgáltatását, amelyet úgy jellemzett, hogy ő még sosem írt a keresőjébe olyan szót, amelyre ne kapott volna leírást.

Néhány hónapja teszteljük, és örömmel vettük észre, hogy mi sem tudtunk kifogni rajta. Ami ennél is jobb: ingyenes, böngészőben elérhető, illetve minden népszerű mobilra és tabletre is letölthető (AndroidiPhone/iPadWindows PhoneAmazon Kindle).

A szolgáltatás 15 nyelven ad a kezünkbe egynyelvű szótárat, amelyben ha rákeresünk egy szóra, nem csak leírást kapunk az adott nyelven a szó jelentéséről, de a hangszóró ikonra kattintva a helyes kiejtést is hallhatjuk. Az angolul tanulók vagy tudásukat fejlesztők számára külön jó hír, hogy ezen a nyelven még a jogi, gazdasági, orvosi szakszövegekre is külön szótárt találnak, illetve a kifejezések és szólások egynyelvű leírását is. A Dictionary alkalmazás akasztófa játékával ráadásul próbára is lehet tenni az eddig megszerzett nyelvtudást.

Ha ezt a szolgáltatás az angol nyelv miatt szeretné igénybe venni, akkor kiegészítésként a Duolingo alkalmazást is ajánljuk, ezzel a két appal már sok mindent meg lehet tanulni.

Forrás: HVG
Fotó: Farlex

2015. március 17. 12:48 | Digitális írástudás, Hasznos linkek