image (42)

Vélhetően minden gmailes olvasónk találkozott már olyan e-maillel, amit egyáltalán nem akart megkapni. Egy Chrome-bővítmény gondoskodik arról, hogy később ilyen ne forduljon elő.

A Gmail remekül szűri a zavaró e-maileket és spameket, de ez a rendszer sem tökéletes. Mi is tapasztaltuk már, hogy például hiába iratkoztunk le egy hírlevélről, továbbra is érkeznek a nem kívánt üzenetek, de olyan is előfordul, hogy egy spam valamiért a fontos e-mailek közé kerül, illetve az is, hogy olyan(ok)tól kapunk e-maileket, aki(k)től egyáltalán nem szeretnénk.

Az ilyen eseteket szünteti meg gyorsan és egyszerűen a Block Sender. A Chrome-bővítmény telepítése után a beérkező levelek olvasásakor a felettük lévő eszköztárban megjelenik a Block felirat.

Erre kattintva három lehetőségünk adódik: blokkolhatjuk a feladótól származó későbbi e-maileket, azaz később meg sem kapjuk őket, esetleg a feladó domainjéről érkező üzeneteket is lehet blokkolni (így például egy @cégnév.hu alól érkező összes levél elkerüli majd a postaládánkat) , illetve azokat az leveleket is, amelyeknek ugyanaz a tárgya, mint a nem kívánt e-mailnek.

Forrás: HVG
Fotó: IntroWizard

2015. április 27. 09:34 | Hasznos linkek