image (37)

Az okostelefonok még okosabbá tételét tűzték ki célul magyar fejlesztők: telefontokjuk lázat, pulzust és több más egészségügyi értéket is mér, sőt még a mobilt is felturbózza.

Ha minden jól megy, az év végén a technológia és az orvostudomány egyik újabb nagyszerű ötvözetét használhatják az iPhone 6 és iPhone 6 Plus tulajdonosok, méghozzá magyar fejlesztőknek köszönhetően. A csapat a Kicksterteren gyűjt pénzt a Moscase tokra, amellyel egészségesebben élhetnek a felhasználók, ráadásul egy bónusz tulajdonsággal is felruházhatják a mobilt.

Mindez úgy lehetséges, hogy a tokot különböző szenzorokkal szerelték fel, és attól függően, hogy tulajdonosa hogyan fogja a mobilt, más-más fontos adatokhoz jut szervezetével kapcsolatban. A Moscase révén mérhető a pulzus, az oxigénszaturáció, a testhőmérséklet, a testzsírszázalék, a biorezonancia és a stressz szintje is. (Aki nem telefontokként, hanem külön eszközként szeretne hasonló készüléket, az vessen egy pillantást ide.) Ezek mind olyan adatok, amelyek alapján tudatosan javíthatunk egészségünkön, többek között a tokhoz tartozó alkalmazás által ajánlott módokon.

Ahhoz, hogy a Moscase tokot 2015 végén piacra dobhassa a magyar csapat, 150 ezer dollárra van szüksége, amelyből cikkünk írásakor 8 ezer már össze is gyűlt, a maradék összeget pedig 27 nap alatt kell összegyűjteni. Ha ez sikerül, a tok 150 dollárért (kb. 42 ezer forint) lesz kapható, nyolc színben.

A Moscase-hez lehet majd rendelni speciális hátlapokat is. A tokkiegészítőkkel az akkumulátor üzemidejének napelemes növelése, egy plusz hangszóró beépítése, bónusz tárhely hozzáadása és egy alkoholszonda telefonhoz illesztése is lehetséges, illetve egy második, e-tintás kijelzővel is érdekesebbé tehető a telefon, utóbbival hasonló lesz, mint az általunk is tesztelt különleges mobil, a YotaPhone.

A hátlapok ára 69 dollár (kb. 20 ezer forint) lesz, ami egy kiegészítő kiegészítőjéhez képest egy kicsit borsosnak hangzik, viszont az említett pluszfunkciókat nézve máris érthetőbb az árazás.

Forrás: HVG
Fotó: MSC Accessories

2015. április 16. 10:48 | Magyar sikerek