image (31)

Se szeri, se száma az időjárás appoknak az alkalmazásboltokban. Az alábbi azonban a sokoldalúságával tűnik ki közülük. Szinte mindent megtudhatunk környezetünk aktuális és várható időjárásáról, ha telepítjük az Intellicast (HD) nevű alkalmazásból, amely iPhone-okra és androidos készülékekre is ingyenesen letölthető.

Az app letöltése után természetesen engedélyeznünk kell, hogy használhassa a helymeghatározást, s máris előtűnik egy térkép, amelyet ujjmozdulatokkal nagyíthatunk, hogy végül eljussunk lakó-, illetve tartózkodási helyünkhöz. Ha az itt megjelenő kis kék kör ikonra kattintunk, még egy iránytű is megjelenik, mutatva a hajszálpontos tájolást. Ha a térkép szélét „felhajtjuk”, további beállítási jellemzőket érhetünk el, például kombinálhatjuk a radarképet a műholdképpel.

Következő lépésként érdemes beállítani a mértékegységeket, ezt a lehetőséget a jobb felső fogaskerék ikonra kattintva érhetjük el. A már említett térkép alatt láthatjuk az aktuális hőfokot, illetve azt, hogy mi várható az elkövetkező hat órában.

Részletesebb jelentést kapunk viszont, ha alul a Current lehetőségre kattintunk, de az igazán részletes jelentést a 10 napos előrejelzés rejti. Itt a megszokott legmagasabb és legalacsonyabb hőmérsékleti érték mellett már az UV-sugárzás erősségét is láthatjuk (jól jön ez majd nyáron), sőt a napkelte és napnyugta időpontját, az adott holdfázissal egyetemben. Tájékozódhatunk az aktuális nap szélsebességéről, és arról is, hogy este milyen idő várható.

Az app még óránkénti előrejelzést is közöl, sőt – ha úgy állítjuk be – riasztást is küld, ha úgy alakulnának a körülmények.

Forrás: HVG
Fotó: HVG

2015. április 2. 07:46 | Még több informatika