All Inboxes View - Final

Nagyobb frissítést jelentett be a Google a Gmail androidos verziójához. Az alkalmazásba végre bekerült a régóta várt egyesített fiókkezelés, a külső IMAP és POP fiókokba érkezett levelek esetén is elérhető a párbeszéd nézet, és a kereső is okosabb lett.

Számos új funkcióval bővült az androidos Gmail alkalmazás, jelentette be a Google tegnap egy bejegyzésben az app hivatalos blogjában. Az Android standard levelezőjeként (házon belüli konkurense, az Inbox még mindig csak meghívásos alapon tesztelhető) rendkívül népes felhasználói tábora van, így a keresőóriás rengeteg visszajelzést és bővítési kérést kap vele kapcsolatban.

Az egyik leggyakrabban felmerülő óhaj a külső fejlesztőktől származó e-mail alkalmazásokban régóta elérhető egységes fiókkezelés (unified inbox) volt, ami az új kiadással végre a Gmailből sem fog hiányozni. Mivel manapság elterjedt gyakorlat több e-mail fiók egyidejű használata (például személyes, munkahelyi, közösségi oldalaknak és különböző online szolgáltatásoknak fenntartott), ha pedig a felhasználó ezeket a Gmail appba becsatornázva kezeli, eddig állandóan váltogatnia kellett közöttük. A menüből elérhető egységes fióknézettel ezt a felesleges macerát gyomlálja ki végre a Google.

Szintén a több, külső fiókot is használók örülhetnek a következő újdonságnak: a vállalat minden fiókra (tehát külső, pl. Yahoo-s vagy Outlook.com-os is) kiterjesztette a szálakba rendezett levélkezelést (conversation view). A funkció egyébként a mai napig nem aratott elsöprő sikert, sokan akadnak, akiket zavar ez az összevont nézet és inkább a hagyományos, levelenkénti megjelenítést preferálják.

Az előbb ismertetett bővítéseken felül néhány kisebb fejlesztés is bekerült a frissített Gmail alkalmazásba. A Google szerint okosabb lett az appon belüli kereső, és a hatékonyabb automata kiegészítéssel a korábbinál gyorsabban lehet megtalálni a keresett tartalmat. Megnőtt a csatolmányok előnézeti képe, hogy könnyebben lehessen megállapítani, érdemes-e rákattintani a fájlra, és mostantól ezeket egy érintéssel rögtön el is lehet menteni a Google Drive-ba. A fejlesztők az appon belüli animációk sebességén is javítottak, így ha minden igaz, talán ritkábban lehet majd belefutni a levelek megnyitásakor, bezárásakor vagy a menü behúzásakor esetenként fellépő döccenésekbe.

A frissítés a vállalat szerint a következő néhány nap során lesz elérhető mindenki számára, az iOS-es változat frissítésének várható időpontjáról egyelőre nincs információ.

Forrás: hwsw
Fotó: hwsw

2015. április 1. 09:39 | Még több informatika