YouTube-logo-full_color

Melyek minden idők kedvenc YouTube videói a magyarországi netezők körében? Majka Belehalok című dala, az ebből a dalból készített Pamkutya és Irigy Hónaljmirigy paródia, PSY Gangnam Style-ja, Fluor Mizuja, Jolly & Kis Grofó No roxa ája, Bogyó és Babóca 13 részes mesegyűjteménye és az Alma együttes születésnapi köszöntője csak néhány azon zenei és nem zenei videók közül, amelyek ott vannak a minden idők legnagyobb magyarországi kedvenceit bemutató YouTube toplistákon.

Idén májusban 10 éves a YouTube. Ebből az alkalomból három toplistán mutatják be, az eltelt évek alatt mik váltak Magyarország legnépszerűbb zenei, és nem zenei YouTube videóivá. A toplistákat a videók 2015. május eleji magyarországi népszerűsége alapján készítették.

A YouTube-on 2005 óta lehet videót nézni és feltölteni, mára pedig egyre gyakrabban YouTube videósok, és videók alakítják, miből lesz világra szóló – vagy éppen helyi – szenzáció, mi az, ami annyira nagy hatással van az emberekre, hogy új stílust, trendet teremtsen.

Zenei toplisták

Két féle zenei toplistát készített a YouTube. Az egyik nyelvi határok nélkül mutatja a magyarországi internetezők legnézettebb zenei videóit. A másikon csak a magyar nyelvű dalok szerepelnek.

Az abszolút kedvenc zenei videók – nyelvi határok nélkül

Majka, Curtis és BLR Belehalok című dala a magyarországi YouTube nézők körében maga mögé utasított olyan világsztárokat, mint PitbullPSYShakiraLMFAO, vagy Jennifer Lopez. Majkáék dala mellett még további 3 magyar szám került be Magyarország kedvenc zenei videói közé: Fluor Mizuja, Jolly & Kis Grofó No roxa ája, valamint az Alma együttes szülinapi dala.

 

Minden idők legnagyobb magyar YouTube kedvencei: a zenei videók*

 

*A toplistákat a videók 2015. május eleji magyarországi népszerűsége alapján készítették.

A magyar nyelvű kedvenc zenei videók

Majka ebben a listában is tarolt, a dobogó tetején lévő Belehalok mellett a Csak te létezel a 10. helyet is elhozta. A toplista második illetve harmadik dobogós helyét Fluor Mizuja, illetve Jolly & Kis Grofó No roxa ája szerezte meg. Magyarország kedvenc magyar nyelvű zenei videói között van egészen régi, valamint friss dal is: a Gumi maci dalt még 2007-ben, míg a Csak te létezelt 2014-ben töltötték fel a YouTube-ra.

Minden idők legnagyobb magyar YouTube kedvencei: a magyar nyelvű zenei videók*

 

*A toplistákat a videók 2015. május eleji magyarországi népszerűsége alapján készítették.

 

Minden, ami nem zene

A minden idők legnagyobb nem zenei kedvenceit összesítő magyar YouTube toplistán a humor söpörte be a legtöbb helyezést. A toplista élén Pamkutya: Majka Belehalok paródiája áll. Szintén ők hozták el a harmadik helyet Gangnam Style paródiájukkal, de az Irigy Hónaljmirigy videói is jól szerepeltek 4. és 5. helyezésükkel. A YouTube-on nemzetközileg is nagy karriert befutott videók közül Magyarországon is a kedvencek közé került 2. helyezettként a What Does The Fox Say?, és a világviszonylatban is minden idők legnézettebb nem zenei videója, aCharlie bit my finger – again!. Ezen az látszik, ahogy egy kisfiú megharapja a bátyja ujját, ez a legrégebbi videó mindhárom toplistán, még 2007 májusában töltötték fel a YouTube-ra. De szerepel a videón még három vicces videó, egy meseválogatás, és egy reklám is.

Minden idők legnagyobb magyar YouTube kedvencei – nem zenei videók*

 

*A toplistákat a videók 2015. május eleji magyarországi népszerűsége alapján készítették.

 

További érdekességek a világ kedvenc videóiról és YouTube csatornáiról:

  • A legnépszerűbb videó PSY Gangnam Style című dala több mint kétmillárdos nézettséggel.

  • A második legnépszerűbb videó Justin Bieber és Ludacris Baby című száma.

  • A legtöbb feliratkozója (több mint 36 millió) PewDiePie-nak, egy svéd videojátékosnak van.

  • Variety felmérése szerint az USA-ban a tinédzserek körében tavaly a YouTube sztárok népszerűbbek voltak a hollywoodi sztároknál.

A YouTube számokban:

  • A YouTube-on világszerte havonta egymilliárd ember néz videókat – ez közel az internetező emberek harmadát jelenti.

  • Világszerte havonta több mint hatmilliárd órányi videót néznek meg YouTube-on.

  • Percenként 300 órányi – több mint 12 napnyi – videót töltenek fel világszerte YouTube-ra. (5 évvel ezelőtt, 2010-ben ez a szám még 24 óra volt percenként.)

  • A YouTube-ot több mint 70 országban hangolták az adott ország felhasználóira, és több mint 70 nyelven érhető el a YouTube felülete.

Forrás: SocialDaily Magyarország
Fotó: Google

2015. május 20. 14:31 | eKultúra