image (52)

Bonyolultságával nyűgözhet le a világ tömegközlekedését összefoglaló térképen. Ha elégedetlen lenne Budapest tömegközlekedésével, akkor nézzen szét a világban, máshol milyen sűrűséggel követik egymást például a metrók.

Ebben a GeOps és a Freiburgi Egyetem által készített térkép, a TRAVIC (Transit Visualization Clinet) segíthet, amely egy híján 2500 tömegközlekedési rendszert mutat szerte a világon.

Az oldalra fellépve először New Yorkban találjuk magunkat – a viszont a térképet ugyanúgy mozgathatjuk az egérrel, mint a Google Mapset, nagyíthatunk, kicsinyíthetünk, egyszerűen változtathatjuk a léptéket, szóval igen könnyű átnavigálni más kontinensekre is, például Európába. Itt az adatok ugyan nem valós idejűek, de azért viszonylag jó áttekintést adnak. Ha valamelyik, várost szimbolizáló körre ráállunk az egérrel, kiderül, honnan származnak és mikoriak az információk.

E térkép alapján persze nem lehet utazást tervezni, mégis egyfajta benyomást kaphatunk arról, milyen összefüggő hálózatra van szükség ahhoz, hogy gondoskodjanak egy-egy városban a helyiek és a látogatók tömeges utaztatásáról.

Forrás: HVG
Fotó: TRAVIC

2015. május 19. 07:53 | Még több informatika