YouTube-logo-full_color

Egyszerű, de nem túl megnyugtató válasz van a sok olvasónk által feltett kérdésre, miszerint miért nem megy most már hetek óta a YouTube alkalmazás.

A Google néhány hete vezette be a hármas verziószámmal ellátott Data API-t. Közlésük szerint a frissítés lehetővé teszi, hogy még több szolgáltatást készítsenek a videómegosztóhoz – ennek kétségtelenül mindenki örülni fog. Annak viszont sokan nem, hogy a fejlesztés egyik kellemetlen következmény, hogy több régebbi eszközön immár nem támogatják a YouTube alkalmazást.

A fejlesztés sokaknak hozott kellemetlen változást: több eszközön végleg működésképtepenné vált a YouTube alkalmazás. A problémát az jelenti, hogy frissített app működéséhez olyan operációsrendszer-verzió szükséges, amely nem kompatibilis az eszközökkel, így a készülékeken nem lehet megteremteni a YouTube app frissítéséhez szükséges környezetet.

A változás a 2013 előtt gyártott eszközökre vonatkozik, melyek között megtaláljuk a Panasonic és a Sony televízióit, valamint az ennél régebbi Apple-termékeket is, iPhone-okat, iPadeket, iPod touch lejátszókat és Apple TV-ket.

Az újabb készülék beszerzésén kívül még egy lehetőség van: bár mobilos böngészőből nem túl kényelmes youtube-ozni, de úgy legalább működik a dolog.

Forrás: HVG
Fotó: http://www.youtube.com/yt/brand/media/image/YouTube-logo-full_color.png

2015. május 18. 09:21 | Még több informatika, Vezető cikk