FIGYELEM! Meghosszabbított határidő

2017.04.13. 14:24 | Pályázatok, Vezető cikk
nyito-kep

A nagypénteki munkaszüneti napra való tekintettel a pályázatok benyújtási határideje április 18.-ra módosult.

Tovább »

Átadták a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázat elismeréseit

2017.03.30. 15:15 | Magyar sikerek, Összes cikk, Vezető cikk
53790_copy_3_magyar_innovacio_nagydij_2017

Átadták a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázat elismeréseit szerdán az Országgyűlés épületében. Köszöntőjében Kövér László, az Országgyűlés elnöke kiemelte: az elmúlt negyedszázad tapasztalata és tanulsága, hogy minél erősebb szövetségre lép egymással a megújulás és a maradandóság, annál biztatóbb és biztosabb a magyar jövő. A házelnök elmondta, hogy szakértők szerint az európai gazdasági növekedés mintegy kétharmada műszaki innováción alapul, és ennek kellene iránymutatónak lennie a magyar gazdaság számára is.

Tovább »

Mennyit keres az informatikus? Íme a 2017-es számok!

Anonymous businessman against grey room

Megjelent a 2017-es Hays Salary Guide kiadványa különböző szakterületetek, köztük az informatikusok havi bruttó forint alapú minimum, maximum és átlagbéreivel. A tapasztalt informatikusok fizetésének maximuma egyre több munkakörben kezdi átlépni az egymilliós határt.

Tovább »

Újabb eszközpályázat indul Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

nyito-kep

A Digitális Jólét Program keretében közel 3000 db notebook és tablet térítésmentes használatbavételére, és ehhez kapcsolódóan informatikai képzésben való részvételre nyílik lehetőség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hat járásának településein élők körében.

Tovább »

Van egy régi, lassú számítógépe? Ezzel az ingyenes programmal jó kis gép lesz belőle

Close up of a snail on a laptop

A Raspberry Pixel névre keresztelt operációs rendszerét nem kell még telepíteni sem, és szinte bármelyik gépbe betöltve működik.

Tovább »

BIZTONSÁGOS INTERNET NAP 2017

Many Caucasian People And Hands Holding Colorful Straight Letters Or Characters Building The English Word Safety On Blue Sky

Idén, 2017-ben február 7-én rendezik meg a Biztonságos Internet Napot, amely eseménnyel Magyarország a világ több mint 120 országához csatlakozik.

Tovább »

Itt a lista, ezek a vírusok fertőzik most a számítógépeket

Closeup of Virus Alert Sign in Internet Browser on LCD Screen

A számítógépes vírusok toplistájából kiderül, hogy milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók gépeit. A lista egyik érdekessége, hogy a korábban sokáig fertőző Conficker féreg hosszú szünet után újra felbukkant a havi toplistában.

Tovább »

Leáldozóban a közösségi oldalak népszerűsége

render of the don´t like icon

Idén jelentősen csökkenhet a közösségi oldalak, így például a Facebook népszerűsége, egyre többen meg is szüntethetik regisztrációjukat – többek között ez derül ki a Telenor 2017-es technikai előrejelzéséből.

Tovább »

Főként olvasásra használják okostelefonjaikat a magyarok

Smartphone book conceptual illustration

Egy friss kutatás szerint a magyar internetezők csaknem 90 százaléka, mintegy 4,5 millió ember használ okostelefont, közülük 3,4 millióan híreket, cikkeket, e-könyveket olvasnak, 2,4 millióan zenét és egyéb audio-tartalmakat hallgatnak, 1,8 millióan pedig filmeket, videókat néznek eszközeiken rendszeresen.

Tovább »

Gyorsan kell egy grafikont csinálni a főnöknek? Ilyenkor jön jól ez az oldal

Arrow circling a business chart.

Ezen az ingyenes oldalon kiváló grafikonok, diagramok és infografikák készíthetők, méghozzá nagyon gyorsan.

Tovább »