E-mail concept on white background. Isolated 3D image

Apró, de fontos újítás került a Google levelezőrendszerébe. Mostantól egész biztosan csökken a szakítások, válások és kirúgások száma, mivel az első dühből, részegen, vagy csak szimplán meggondolatlanságból megnyomott “Küldés” gomb kiegészül egy fontos funkcióval.

A Gmail felhasználók az általános beállítások fülön egy új sort találnak közvetlenül a “Csillagok” menüpont felett. Ez pedig nem más, mint az elküldött levelek visszavonásának lehetősége, ami bizony kapcsolatokat és munkahelyeket menthet meg, így mindenképp üdvözlendő a dolog.

Screen-Shot-2015-06-24-at-10.30.33-2

Screen Shot 2015-06-24 at 10.30.33 (2)

Természetesen senki ne gondoljon valamiféle varázslatra, vagy szuper technológiára, mindössze annyiról van szó, hogy beállítástól függően 5, 10, 20, vagy 30 másodperccel később kerül küldésre az email, miután a küldést megnyomtuk. Ezen idő alatt a “Levél elküldve.” felirat mellett egy “Visszavonás” parancsot is látunk, így egyetlen kattintással visszavonhatjuk a levélküldést. Ez az idő még bőven belefér, hiszen azért elég ritka az olyan élethelyzet ahol 30 másodperc komolyan számítana (levelezés esetében persze), arra viszont azért elég idő, hogy átgondoljuk egy kicsit, hogy jó ötlet volt-e azt a levelet akkor és úgy elküldeni. Egy kattintást a beállításokban mindeképp megér a dolog.

Forrás: MM magazin

2015. június 24. 11:53 | Digitális írástudás, Még több informatika