image (77)

Minden eszközén használhatja azt az ingyenes, könnyen használható és biztonságos szolgáltatást, amellyel jelszavait tárolhatja, újakat generálhat, sőt jegyzeteit is titkosíthatja. Csak egy jó jelszó kell hozzá, amit sosem felejt el.

Ha egy bonyolultabb, személyére semmilyen módon nem utaló jelszót biztosan meg tud jegyezni, és az összes jelszavát szeretné biztonságban tudni, akkor a Dashlane tökéletes választás. Egyrészt mert ingyenes, másrészt pedig mert tapasztalatunk szerint minden eszközön tökéletesen működik, és érdemes is mindenhol bevetnie, ha rábízza a jelszavait.Erről az oldalról windowsos számítógépére vagy Macre is letöltheti a programot, illetveandroidos mobilra és tabletreiPhone-ra valamint iPadre is.

Ajánljuk, hogy számítógépén regisztráljon, ahol telepítés után gyors útmutatást kap a használatára, illetve meg kell adnia a mesterkulcsot. Ez egy jelszó, amellyel bármilyen oldalra automatikusan beléphet, akkor is, ha nem tudja a jelszót, ekkor ugyanis a Dashlane felajánlja a segítséget és a mesterkulcsot kell megadni. A mesterkulcsot viszont nem felejtheti el, mert nem lehet megváltoztatni, nélküle pedig sosem tudja újra elérni Dashlane fiókját. Az ujjlenyomat-olvasóval ellátott iPhone-ok és iPadek esetében az ujjlenyomat is lehet mesterkulcs.

Egy kis várakozás után a böngészőből szerzett adatokból egy listát készít a jelszavaiból minden oldalhoz és szolgáltatáshoz. A “Security Dashboard” lehetőségre kattintva azt is jelzi, hogy a jelszavak mennyire biztonságosak, ha pedig valamelyik veszélyes, felajánlja a cserét. Lehet kitalálni egyet, de a Dashlane generál is ha ezt választja, az új jelszó bonyolultságát is szabályozhatja.

A “Secure Notes” lehetőséggel külön jelszóval ellátott jegyzeteket is készíthet, ha például ötleteit, adatait vagy leveleit is biztonságban akarja tudni. Mindezek a funkciók természetesen a mobil alkalmazásban is elérhetők, illetve a telepítés után bármelyik böngészőt is használjuk, mindhez ajánl bővítményt. Érdemes telepíteni, hiszen ezzel még könnyebb a különleges jelszavakkal ellátott oldalak elérése és új jelszók hozzáadása a fiókhoz.

Forrás: HVG
Fotó: Dashlane

2015. július 9. 13:58 | Még több informatika