inside_kep_430

Az Inside az ict-­világ eseménydús szezonnyitó estélye. Az ITB által alapított szakmai díjak átadása, az ict­-világ legsikeresebb menedzserrangsorának, a Top 25­-nek a kihirdetése, és Az ict-piac nagykönyvének megjelenése mellett idén új elemmel, az itbehaviour-díjjal, vagyis „Az év legsikeresebb üzletfejlesztése” cím odaítélésével bővül a történések sora. Ezen az estén hirdeti meg az ITB a 2015–2016-­os üzleti irányvonalát, melyet jól készít elő az esemény koncepciója.

Hogyan hat egy hollywoodi klasszikus egy médiacég üzletére?

Ha emlékszünk még a klasszikus műre, adott egy szerelmes pár, a sors vagy épp saját maguk balgasága miatt hol egymáshoz közel, hol egymástól teljesen távol kerülve. Életük bizonyos szakaszában úgy érzik, nem tudnak egymás nélkül élni, máskor még látni sem bírják egymást. Hol mással próbálják betölteni az életükben keletkezett űrt, hol éppen majd meghalnak egymásért. De azt semmiképp nem mondhatnánk, hogy ez egy „se veled, se nélküled” kapcsolat, hiszen a fő kérdés, hogy e két embernek szüksége van­e egymásra, az igen hosszúra sikeredett művön keresztül mindig egyértelmű válaszért kiált: IGEN!

Sokszor, sokféleképpen tesszük fel az üzleti életben is a kérdést, hogy a szakmai vagy épp az emberi oldal a fontosabb? Mikor működik jól az üzlet? Az embereket kell jól motiválni? Vagy egyszerűen tegyünk a cég mögé tökéletes technológiát? Hiszen ict­-szakemberek vagyunk! Mégiscsak előnyben a technika, nem? De hát pont ict-­cégekként, létünk az embereken, a fejlesztőkön, a programozókon, a front oldalon, a menedzsereken áll vagy bukik, hiszen ők állítják elő a technológiát!

Persze, a legjobb válasz, hogy mindkettőre szükség van – egyensúlyba kell hozni! Jó válasz, afféle kétforintos, de hogyan oldjuk meg? A hiányos válaszok okán megfigyelhető az ict-­világ történelmében is, hogy hol a humán oldal, hol épp a technológia került előtérbe. Volt, amikor kevésbé számított az ember, jelenleg azonban pont az ellenkezőjét éljük nap mint nap. Nyilván, követve a piac által diktált tempót. Vagy épp mi diktálhatjuk azt a jó arány megválasztásával, és ez független minden trendtől?

Az ITB portfóliója tudatosan e két irány folyamatos szakmai megtárgyalására, kiszolgálására, e két téma legaktuálisabb nemzetközi trendjeinek bemutatására szerveződött az elmúlt 5 évben. Mára felállt az ict-­menedzserek életét meghatározó két „láb” teljes print-­, event-­, online-­, social mediatámogatása. E két „láb” segíti, kiegészíti egymást, olykor versenyre is kelnek egymással, melyik is az erősebb. Az itbusiness vagy az itbehaviour fontosabb az ict­világ életében? Ezt nem a mi dolgunk eldönteni! Viszont, kicsit továbblépve egy hagyományos médiacég szerepén, szakmai tudásközpontot biztosítunk mindkét üzleti oldal újdonságainak folyamatos fejlesztésére.

2015–2016-­ban ezt a szakmai párbeszédet erősíti az ITB az ügyfeleivel.

Az Inside gálán a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt lehet.

Ugrás az esemény részletes oldalára

Forrás: IT Business
Fotó: IT Business

2015. július 28. 11:45 |