Cikk-kep-Ugyfelfogadas-a-Kormanyablakban-KeresztesiAndrea-02

A tervek szerint a jelenlegi tizenötről, jövő nyárra harmincra bővülhet a kormányablakok száma a fővárosban. További három iroda pedig – már nem a kormányhivatali beruházásként – a pályaudvarokon létesülhet.

György István kormánymegbízott a Rádió Orientben elmondta, október végéig a VII. a XI. a XVI. és a XVIII. kerület gazdagodik kormányablakkal, decemberben pedig további két ügyfélszolgálati pont átadását tervezik a XIX. és a XX. kerületben.

A kormányablakok átadásának egy része azért csúszik át a következő évre, mert az átalakítások miatt egyszerre 5-6 okmányiroda bezárása is nehézséget jelent, ennél több megbénítaná az ügyintézést – indokolta a kormánymegbízott. Mint mondta, a kormányhivatalnak biztosítania kell, hogy az ügyintézés zavartalan lehessen.

Legalább egy iroda minden kerületben lesz, a forgalom, illetve a földrajzi elhelyezkedés alapján pedig lesz, ahol kettő vagy akár három ügyfélszolgálaton is várják majd az ügyfeleket.

Akár 30 milliót is spórolhat a fővárosi kormányhivatal

A nyár folyamán energiahatékonysági beruházásoknak köszönhetően zöldebbé vált a kormányhivatal három épülete, egy további épület felújítása pedig jelenleg is zajlik. György István elmondta, a különböző épületek különböző jellegű felújítást igényeltek, Csepelen például a gázfűtés biztosításával és a nyílászárók cseréjével fejeződik majd be a program. A kormányhivatal Váci utcai törzsépületében pedig új belső nyílászárókat szereltek fel. Ebben az épületben egy másik energia megtakarítási program is zajlik, ennek keretében, uniós forrásból napkollektorokat is kapott a kormányhivatal. Ezzel együtt előreláthatólag 20-30 millió forintot fog megspórolni a kormányhivatal évente.

Többletfeladatot ad a gyámhivatalnak a migránsválság

A migránstömeggel sok kísérő nélküli gyerek is érkezik az országba, őket pedig védelembe kell venni. Jelenleg hozzávetőlegesen 3000 ilyen gyermek van nyilvántartva Magyarországon. Ők állami gondozásba kerülnek. Ám sokan megszöknek, és ismét csatlakozva a menekültáradathoz elhagyják az országot.

40 család jelentkezett csődvédelemért Budapesten

A fővárosban élő körülbelül 18 ezer érintett családból szeptember elseje óta negyvenen nyújtották be kérelmüket csődvédelem iránt – tájékoztatott a kormánymegbízott. A kormányhivatal munkatársai az eddigi érdeklődők felét tudták tovább irányítani felelős bankjukhoz, ahol megtárgyalhatják a részleteket. György István kiemelte, a rendszer külföldön már bevált és ugyan a családok számára komoly lemondásokkal járhat, de nagy segítséget nyújt az adósságrendezésben.

Állami rezsicsökkentés: az elveszett okmány díját törölnék el

A közigazgatási díjak csökkentéséről szóló kérdőívet országszerte közel 400 ezren töltötték ki. Az ezt kitöltő vállalkozások és magánszemélyek arról nyilatkozhattak, hogy az a 10 milliárd forint, amit kihúztak a költségvetési bevételekből, hogy jusson vissza az állampolgárokhoz. A visszajelzések alapján a legtöbben az elveszett okmány pótlásáért fizetendő díjat szeretnék csökkenteni, de az útlevél, illetve a földhivatali díjak eltörlése szintén nagy számban szerepelt a visszaküldött kérdőíveken.

Forrás: Infotér
Fotó: Google

2015. október 8. 15:19 | eÜgyintézés