Fingers

Wen Lung TAO nagykövet úr, a Tajpej Képviseleti Iroda vezetője december 1-jén, Pápán, ünnepélyes keretek között átadott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak 1 002 000 Ft értékű támogatást.

A pénzből a Gyermekmentő két notebookkal és nyolc tablettel fejlesztette számítógépes parkját. Wen Lung TAO nagykövet, a Taipei Representative Office, vagyis a budapesti Tajpej Képviseleti Iroda vezetője korábban látogatást tett az NGYSZ Pápai Számítógépes Klubjában. Ezt követően, novemberben 1 002 000 Ft támogatást ajánlott fel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak a klub fejlesztéséhez. A pénzből a Gyermekmentő két ASUS notebookkal és nyolc tablettel fejlesztette számítógépes parkját.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Pápai klubja nem csak Pápa és környékének biztosít informatikai oktatást, valamint szórakozási lehetőséget, hanem egyúttal az Európai Unió Safer Internet programjának egyik fontos helyszíne. Az összefüggés nem véletlen, hiszen a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az Európai Unió Safer Internet programjának Magyarországi vezetője. A klubban dolgozó Nagy István és Sterner Zoltán az oktatási program kidolgozói. A Gyermekmentő fontosnak tartja az internet biztonságosabbá tételét, a jogellenes tartalmak kiszorítását, az internet felhasználóinak tudatosabbá tételét.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Pápán, Pécsett és Fóton üzemeltet számítógépes klubbot. Az előadások,workshopok teljesen ingyenesek,ezért a képviseleti iroda támogatása nagy segítséget jelent a program céljainak megvalósításában.

Az ünnepélyes átadáson részt vett a Tajpej Képviseleti Iroda részéről Wen Lung TAO nagykövet, a Képviseleti Iroda vezetője, valamint és Nan-Jun LI, első beosztott. Szintén eljött Kovács Zoltán államtitkár, korábbi polgármester. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot Molnár Ágnes a Safer Internet Projekt koordinátora és a program, magyar oktatási anyagának kidolgozói, a klub vezetői, Nagy István és Sterner Zoltán képviselték. Az ünnepséget az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola 2.Z osztályos tanulóinak produkciója színesítette.

Forrás: infoter.eu

2015. december 3. 14:53 | eBefogadás