progtábor

A Kódgarázs és az Élményalapú Oktatásért Egyesület közösen két napos kódoló tábort szervezett 8-10 éves gyerekeknek. Ahogy Guzsaly Péter, a tábor szervezője fogalmazott, a táborban résztvevő generáció tagjai már úgy nőhetnek fel, hogy egyszerre tanulnak meg úszni és programozni, bár ez utóbbi szerinte a mai világban már egy kicsit fontosabb. Annyi bizonyos, hogy a programozás számos, később jól hasznosítható képességet mozgósít a gyerekekben.

Az oktatásban felhasznált Scratch programozási nyelv lehetővé teszi a saját interaktív történetek, animációk, játékok, zene és más kreatív alkotások létrehozását.A tábor szervezői fontos tartják, hogy az internet világába született gyerekek a programozás alapelveit, ha játékos formában is, de minél hamarabb elsajátítsák, hiszen ebben az életkorban a legfogékonyabbak az újdonságra.

Később a tanultakból sokat profitálhatnak, mert az idegennyelvek elsajátítása mellett a legtöbb munkahelyen követelmény a számítógép nyelvének ismerete is: a programozás legalább alapszintű ismerete hamarosan jószerével éppen úgy elvárható, mint az írás-olvasás tudása.

Forrás: hirado.hu
Fotó: hirado.hu