Audience in the lecture hall.

Szolnokon és Nyíregyházán folytatódott a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség eMagyarország Központjának workshop sorozata.

Továbbra  is nagy érdeklődés mellett zajlott rendezvényünk, melynek során a résztvevők megismerhették az eMagyarország Program jövőjére vonatkozó stratégiai célokat, és az eMagyarország Pontok számára a 2014-2020 programozási időszakban várhatóan rendelkezésre álló európai uniós alapokból eredő támogatásokat. A találkozón bemutatásra kerültek a jövőben várható GINOP-os projektek részletei, kiemelt figyelemmel a hamarosan induló GINOP 6.1.2-15 Digitális Szakadék Csökkentése projektre.

A találkozókra közvetlen meghívást az aktuális helyszín környezetében található megyék településeinek eMagyarország Pontjai, és az egyes települések döntéshozói kaptak. A több mint száz résztvevő visszajelzése alapján a workshop hasznos és aktuális volt, a következő időszakban várható pályázatok lehetőségei pedig ösztönzőnek bizonyultak a Hálózat tekintetében. A résztvevők jelentős része jelezte, hogy az elhangzott információk birtokában szívesen csatlakozna a hamarosan induló projektekhez.

A rendezvényeket záró kérdések órájában a legnagyobb érdeklődés természetesen a hamarosan induló Digitális Szakadék Csökkentése projekttel kapcsolatosan mutatkozott, emellett – a TÁMOP 2.1.2 során szerzett gyakorlati tapasztalataikat összegezve – eTanácsadóink megosztották javaslataikat a jövőbeni projekt gyakorlati kérdéseire vonatkozóan.

Forrás: eMagyarország Központ