1020987-640592132

A “digitális jövő városa” címre aspiráló, és az erre való felkészülést várospolitikai szintre emelő Budaörs ad otthont május 5-én az Okos Város Konferenciának.

Az év egyik legfontosabb – vállalati, civil és önkormányzati szektoroknak szóló – rendezvényét az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) szervezi, azzal a céllal, hogy a hazai városok közigazgatása, a közműszolgáltató cégek, a közlekedési társaságok, a tanácsadó és szolgáltató cégek, az egyetemek és főiskolák, valamint a minisztériumok megismerják, átgondolják, megvitassák a jövő városainak és településeinek életét megkönnyítő legmodernebb „okos megoldások” nyújtotta lehetőségeket.

Az ingyenesen látogatható esemény keretében a smart city (okos közlekedés – smart mobility, okos városi logisztika – smart city logistics, okos hulladékkezelés – smart waste, okos közszolgáltatások – smart services, okos energia – smart energy, okos egészségügy – smart health) megoldások mellett szó lesz a kormányzat központi szakmai elképzeléseiről, a finanszírozási lehetőségeiről, az „okos város program” tervezésének és lebonyolításának technikáiról.

A rendezvény előadásaiból az érdeklődők az elérhető hazai és nemzetközi megoldásokat is megismerhetik, szó lesz arról, hogyan lesz egy város élhetőbb, fenntarthatóbb, egészségesebb és gazdaságosabb az okos város technológiák segítségével. Az okos megoldások nem csak a város, hanem az egyén életét is kényelmesebbé teszik. A smart technológiák révén komfortosabbá tehetjük otthonunkat, jobban kihasználhatjuk a szabadidőnket, illetve meggyorsíthatjuk hivatalos ügyeink elintézését. A konferencia mindezek mellett a mindennapi élet olyan területeire is kiterjed, mint a városbiztonság, az intelligens közlekedés, az intelligens épületmenedzsment és az e-közigazgatás.

A rendezvény keretében szakmai véleménycserére is alkalom nyílik, hiszen az esemény összehozza a megoldások iránt érdeklődő városvezetőket és szállítókat, valamint a központi közigazgatás szakembereit. Az egész napos előadássorozat során Soltész Attila, az Informatika a Társadalomért Egyesület elnökének köszöntője után Solymár Károly Balázs, infokommunikációért felelős helyettes államtitkár a digitális transzformáció és az okos városok lehetőségeit ismerteti, míg Kulcsár Sándor, a Lechner Tudásközpont Smart City vezetője a magyarországi okos városokról és a Lechner Tudásközpont feladatairól tart előadást. A konferencia főbb témáiban az előadókkal kerekasztal beszélgetéseket is szerveznek az esemény rendezői.

További információk és regisztráció a http://okosvaros.infoter.eu weboldalon.

Forrás: PRIM hírek
Fotó: PRIM hírek