???????????????????????????????

Tavaszi indulása óta csaknem 700 mikro-, kis- és középvállalkozás csatlakozott a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekthez, nyár végéig pedig további 300 csatlakozás várható – közölte a program egyik szervezője, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) hétfőn az MTI-vel.

Felidézték: az infokommunikációs (IKT) motivációs és szemléletformáló program fő célja, hogy digitális technológiákat, szolgáltatásokat kínáljon a kkv-knak. Országosan 29 infokommunikációs tanácsadó segít átvilágítani a cégek jelenlegi digitális helyzetét és szakértői javaslatot tesznek, milyen megoldásokra van szüksége a vállalkozásnak. Emellett a program jelentős támogatást biztosít a digitális eszközök, szolgáltatások és integrált rendszerek kedvezményes beszerzéséhez is, illetve vissza nem térítendő támogatásokat és kombinált kedvezményes hitelt biztosít az ősz folyamán megjelenő GINOP 3.2.2. konstrukció keretében.

Eddig főként üzleti internet előfizetések, valamint az egész vállalkozás működésére kiható ügyfélkapcsolati (CRM) rendszerek vagy éppen vállalatirányítási (ERP) modulok iránt érdeklődtek a legtöbben, de a felhő alapú szolgáltatásokkal kapcsolatban egyaránt informálódtak a kkv-k. A projektben részt vevő cégek megkapják a digitálisan felkészült vállalkozás minősítést – ezt eddig 372 vállalkozásnak ítélték oda a szakemberek -, melynek birtokában plusz 5 százalék vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak vállalati informatikai pályázatok esetében.  Az MKIK közölte azt is, hogy ősszel folytatódik a 127 állomásból álló információs nap elnevezésű rendezvénysorozat is, ahol a vállalkozások konzultálhatnak a szakértőkkel.

A projekt ismertetője szerint a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programja keretében működő program a hazai kkv-k versenyképességének növelését célozza. A közel kétéves időtartamú program kifejezetten vidéki vállalkozások számára nyújt segítséget, lebonyolítása Közép-Magyarország kivételével országosan zajlik. A kormányzati támogatással létrehozott projekt arra törekszik, hogy segítse olyan fizikai eszközök, szoftverek vagy módszerek meghonosítását egy cég életében, amely kiváltja a hagyományos papír alapú feladatvégzést, vagy a meglévő, korszerűtlenné vált informatikai megoldások cseréjét eredményezi.

Forrás: Infotér

2016. augusztus 25. 16:24 | Haladó, Pályázatok