D_NOE201301310026

Orvostanhallgatóknak szánt alkalmazásával harmadik helyezést ért el a Microsoft Imagine Cup fejlesztői világversenyen a magyar InSimu csapat. Az egészségügyi oktatást forradalmasítanák a fiatal magyar feltalálók.

Az InSimu csapat még MedCases néven nyerték meg a tavasszal rendezett helyi, majd regionális döntőt, most a Microsoft Imagine Cup fejlesztői világversenyen lettek harmadikok, World Citizenship kategóriában. Fejlesztésüket, az InSimu Patient alkalmazást az amerikai versenyen a szakértők tudományos szempontból is forradalminak nevezték.

A jövőben ezzel az alkalmazással kockázatmentesen és a jelenleginél sokkal jobb eredménnyel lehet tanítani az orvosi diagnosztikát, így javítva a betegek esélyét a helyes diagnózisra és a gyógyulásra – állt az értékelésben. Az orvostanhallgatók és fiatal orvosok a virtuális valóságban, szimulált betegeken és a diagnosztikus módszerek teljes skálájának felhasználásával, emberéletek veszélyeztetése nélkül készülhetnek fel a jövőbeli klinikai hivatásukra.

Forrás: hirado.hu
Fotó: MTI  Bruzák Noémi

2016. augusztus 3. 16:33 | eEgészségügy, Haladó, Magyar sikerek