48717

Ezen a héten a megszokottnál tovább tartanak nyitva az okmányirodák, hogy a vasárnapi országgyűlési választásra az ügyfelek szükség esetén megújíthassák vagy pótolhassák a személyazonosításra alkalmas okmányaikat.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az MTI-vel azt közölte: a választáson való részvétel feltétele, hogy a választó érvényes okmánnyal igazolja személyazonosságát és lakcímét, vagy személyi azonosítóját. Az ügyfelek a hosszabban nyitva tartó okmányirodákban megújíthatják vagy pótolhatják a személyazonosításra alkalmas okmányokat (állandó vagy ideiglenes személyi igazolvány, útlevél, kártya formátumú vezetői engedély), valamint a lakcímigazolványt.

Az ország valamennyi okmányirodája hétfőn és kedden a megszokottnál tovább tart nyitva, szerdától péntekig pedig legalább 18 óráig várják az ügyfeleket. A megyei jogú városok és Budapest több okmányirodájában a hétvégén is intézhetik majd az ügyeket az állampolgárok: szombaton 8-tól 18 óráig, vasárnap pedig 8-tól 19 óráig.

Emellett az okmányirodai feladatokat is ellátó kormányablakokban minden nap reggel 8-tól este 8 óráig lehetőség van az ügyintézésre. Az okmányirodák meghosszabbított ügyfélfogadási rendje megtalálható a http://www.kekkh.gov.hu/hu/okmanyiroda_kereso honlapon.

Forrás: hirado.hu

2014. április 2. 08:23 | eÜgyintézés