52392

Közkedveltségnek örvendenek a kuponos oldalak, az akciós, online szállásfoglalást kínáló portálok. Az ajánlatok között SZÉP-kártya-elfogadóhelyek is szerepelnek. A tavalyi évben az apartmanok, vendégházak voltak a legkeresettebbek. A nagy szállásportálok kielemezték a 2013-as esztendő belföldi szállásfoglalási eredményeit.

Az adatok azt mutatják – írja a szepkartya.hu -, hogy az online szállásközvetítő oldalak és a kuponos, akciós szállásajánlatokat kínáló portálok jelentős mértékben hozzájárultak a turisztikai piac teljesítményének növekedéséhez. Az is körvonalazódik, hogy az idei évre további tizenöt százalékos növekedéssel terveznek.

Az online szállásfoglalási szokásokról kiderült, hogy nagy volt a kereslet 2013-ban a családiasabb hangulatú belföldi szálláshelyekre. Az elmúlt év jobban kedvezett a vendégházaknak, apartmanoknak. A nyaralásukat tudatosan tervezők arányában is növekedés figyelhető meg. Nőtt azok száma is, akik a last minute jellegű pihenést részesítik előnyben. Megfigyelhető, hogy az akciós belföldi ajánlatokat kínáló portálokon egyre több olyan szállás található, ahol SZÉP-kártyával is lehet fizetni.

Az online foglalás népszerűsége azt eredményezte, hogy tovább fejlesztik a foglalási rendszert. A fejlesztések a családbarát rendszert állítják a homloktérbe, mert felgyorsul a folyamat, ha többen is együtt utaznak.

A szállodai foglalások körében – igény szerint – elindul a valós idejű, a pillanatnyi helyzetet tükröző foglalási lehetőség is. Ez nagyrészt a hosszú hétvégék és az ünnepi időszakok esetében nyújthat segítséget a vendégeknek.

A SZÉP-kártya-elfogadóhelyek közül sokan vannak jelen ajánlataikkal online szállásportálokon és kuponos oldalakon is. Az ilyen ajánlatok révén a kártyabirokosok még további kedvezményekhez is juthatnak. Mivel a pihenőkártya egyenlegéből foglalót, előleget is lehet fizetni, a kártyán lévő esetleges régebbi maradványösszegeket is fel tudják használni az utalványkártyával fizető vendégek.

Forrás: hirado.hu

2014. április 2. 12:12 | eÜgyintézés, Kezdő